Chorvátsky hudobný festival Seasplash pri obľúbenej Pule pozýva slovenských hudobných fanúšikov, naladí vás warm-up párty v Bratislave.

Už 4. júla v bratislavskom Re:fresh clube začnite festivalovú sezónu na warm-up párty jedinečného chorvátskeho multižánrového festivalu Seasplash 2018, ktorý takto originálne pozýva všetkých reggae fanúšikov na letný výlet do Chorvátska. Párty odštartuje o 22:00 skvelý slovenský dub producent Juju Planet Dub, chorvátsku dub scénu zastúpi La Petite, večer zavŕšia opäť domáci DUB Settlers Hifi.

Multižánrový festival Seasplash 2018 sa tento rok uskutoční 19.-22.7.2018 v Fort Punta Christo blízko pevnosti Štinjan pri obľúbenom letovisku mnohých Slovákov – pri meste Pula. Areál festivalu je obklopený nádhernými plážami a borovicovými lesmi. Pevnosť sa nachádza medzi zátokou pri Pule a národným parkom Brijuni. Ide už o 16. ročník obľúbeného letného open-air podujatia, ktoré je ideálnym miestom pre oddych pri mori v spojení s jedinečným hudobným zážitkom. Festival ponúka 4 dni hudby na viacerých pódiách, rovnako ako živú hudbu na pláži, bezplatné kempovanie, workshopy, obchody a mnoho iných aktivít. Festival Seasplash je už tradične jednou z najobľúbenejších festivalových zastávok mnohých fanúšikov reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, ska a ďalších elektronických žánrov. Festival je organizovaný aj s podporou mesta Pula, ktoré považuje túto udalosť za neoddeliteľnú súčasť chorvátskeho letného kultúrneho programu.

V rámci tohtoročného festivalu Seasplash vystúpia interpreti ako Mad Professor & U-Roy, Dubmatrix, Channel One, Radical Dance Faction a mnohí ďalší. Warm-up párty v klube Re:fresh 4.júla 2018 je úvodnou párty, ktorou organizátori pozývajú všetkých slovenských fanúšikov na letný hudobný zážitok v Chorvátsku.

JUJU PLANET DUB alias Jozef Hnídzik je skladateľ, hudobník a producent z Piešťan. Hudobný svet objavil ešte ako malý chlapec a odvtedy si prešiel už mnohými hudobnými nástrojmi a štýlmi. Neustále objavuje v hudbe odlišnosti a pridáva nové rozmery svojej tvorby, čím vytvára hudbu bez hraníc, svoj jedinečný sound. Jeho tvorba je zaujímavým mixom multi culti ethno world music, dubu a psychadelickej elektroniky s dôrazom na hlbokú basovú linku. Kombinuje klasické zvuky s rôznymi psy efektami a live ethno nástrojmi ako napríklad magický indický sitár, s ktorým sa predstaví aj u nás. V súčasnosti pracuje na nových veciach, v ktorých spája elektro s world music.

LA PETITE (HR) je mladá chorvátska rodáčka , ktorá sa donedávna venovala len promotérskej činnosti pre Roots Hi Fi, kde si zahrala špička chorvátskej scény, ale aj mená ako Charlie P či Brainless soundsystem. Za mixážny pult sa dostala síce len pomerne nedávno, napriek tomu sa ale môžeme tešiť na skvelú selekciu lovers rocku, rub a dub a dub.

Pri DUB SETTLERS HIFI sa fanúšikovia môžu tešiť na spolok audiošialencov z Bratislavy, ktorý sa po rokoch činnosti na reggae scéne rozhodol postaviť svoj vlastný soundsystem. Členovia zoskupenia majú na konte úspešné projekty ako Respect Vibration Sound, Foolproof Riddims, Get Garden, či obľúbený indoor festival Flight to Jamaica. Za svoje krátke pôsobenie je početná partia vychýrená kvalitnou selekciou, masívnym zvukom a vždy chytľavou párty. V Re:freshi 4.júla v rámci warm-up párty festivalu Seasplash 2018 už tradične ponúknu okrem kvalitného zvuku aj solídnu selekciu dubu, rootstepu, digital reggae a roots reggae okorenenú vlastnými produkciami.

Partnermi warm-up párty v Bratislave sú Seasplash festival, Citylife.sk, Rádio FM a Reggae & Dancehall Slovakia. Vstupné na warm-up párty je 5€, viac info nájdete na FB evente. Pridajte sa už 19. -22.7.2018 medzi fanúšikov, ktorí svoju chorvátsku dovolenku spájajú s kvalitným reggae & dub festivalom Seasplash 2018. Viac informácií o programe nájdete na webovej stránke https://seasplash-festival.com/en/, vstupenky na festival zakúpite v slovenskej sieti Tootoot: https://tootoot.fm/sk/events/5a7dba20749aaf0d3414230f.

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/221320761932732/

JUJU Planet Dub:
jujuplanetdub.bandcamp.com
https://soundcloud.com/juju-planet-dub
https://www.facebook.com/Juju-Planet-Dub-64968454277/?fref=ts

DUB SETTLERS HIFI:
https://www.facebook.com/dubsettlershifi/
https://soundcloud.com/dub-settlers

LA PETITE:
https://soundcloud.com/la-petite-mort-2

Viac informácií o festivale:
https://seasplash-festival.com/en/
https://www.facebook.com/seasplash.festival

Zdroj: TS