Chris Woods Groove sa predstaví 22. júla v komornom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Pozývame vás na 22.7.2014 do Komorného štúdia Slovenské rozhlasu, kde o 19,00 hodine sa uskutoční koncert anglického gitaristu CHRISA WOODSA GROOVE pod názvom “STORIES FOR SOLO GUITAR“.

V druhej polovici mesiaca júl /21.- 31.7./ zavíta na Slovensko sólový gitarista CHRIS WOODS GROOVE z Anglicka v rámci svojho európskeho turné nazvaného “ ON TOUR“ -“Stories for solo Guitar’’. Bratislavský koncert je jeho oficiálnou súčasťou. Chris je predstaviteľ moderného poňatia akustickej gitary a uznávaný sólista nielen v Európe, ale aj v USA…..

Biografia:

Chris Woods Groove sa narodil a žije v severnej časti Anglicka./ Groove sa píše, aby sa odlíšil od rovnomenného brankára, alebo režiséra a fotografa/.

Ako šestnásťročný začal rozvíjať svoj vlastný štýl perkusnej gitary jedinečný tým, že okrem moderných prvkov, ako sú rozličné ladenia gitár, využitie perkusných prvkov, využitie nezvyčajných zvukových registrov gitary – zapojil do svojich vystúpení aj nástroj “proLog” firmy “LOGARHYTM“ / suplujúci zvuk veľkého bubna a iných perkusií na ktorý hrá nohou.

Svoju kariéru začal v gitarovom svete, kde bol podporovaný mnohými významnými značkami, (napr. Elixir, MARTIN, LOGARHYTM, G7th) vystupujúc, ako prestížny gitarista na festivaloch okolo zemegule.

Posun v jeho kariére znamenala skladba Edinburg.

Na základe tejto skladby bol oslovený Hal Leonardom, aby napísal obsiahly návod na perkusný gitarový štýl, ktorý sa rýchlo stal štandardom. Publikácia “Ako hrať perkusnú gitaru“ stala sa medzinárodne uznávanou a vysoko cenenou publikáciou, ktorá sa výborne predáva v USA a Anglicku.

Chris sa na základe tohoto úspech pustil do písania skladieb, ktoré vytvorili základ jeho debutového albumu STORIES FOR SOLO GUITAR.

Chrisova obľúbená skladbou z albumu sa stala skladba Woodcraft EP “ROLING HILLS’’.

Tieto skladby vznikali počas jeho dvojročného turné po USA, Európy, po všetkých kútoch Británie a Írska. Skúšal rôzne rafinované gitarové kúsky, ktorými by čo najefektívnejšie oslovil poslucháčov. Po dvoch rokoch koncertovania sa zatvoril do štúdia a nahral naozaj niečo veľmi špeciálne a jedinečné:

“Príbehy pre sólovú gitaru“.

Vytvoril emocionálny album, ktorý vykreslil perkusnú gitaru ako vážny nástroj na tvorivé a emocionálne rozprávanie. Vyvinul bohato štrukturovaný zvuk, ktorý čerpá z jazzu, popu, rocku a klasickej hudby….Jeho hru je ťažko umiestniť do žánru. Ako povedal Chris Woods Groove: “ Je to inštrumentálna hudba, to je žáner sám o sebe.“

A nakoniec, veď posúďte sami. Nasledujú linky na ďalšie videá z jeho albumu.

Ako prvá je skladba z jeho live koncertu

Citácie, ktoré sa objavili k jeho debutovému albumu:

” Zmena vnímania hraníc akustickej gitary.” – Play Music Magazine /UK/
” Úžasne kreatívne skladby” – Sounding Board Magazine /USA/
” Veľmi originálne.” – Hot Press /írsko/
” Tak úžasné.” – Akustik – Gitarre Magazine /Nemecko/
” Tour de force pôvodnej techniky.”- Acoustic Magazine /UK/

CWG_PLAGAT_PRINT_tp-1

Zdroj: František Tököly