Christmas: Klip, ktorý vás určite dojme – fotky slávnych osobností so šlabikárom.

Zaujímalo vás niekedy, ako asi naše hviezdy vyzerali v detstve, konkrétne na základnej škole? Skupine Christmas sa podarilo zozbierať takéto fotky nie len od svojich fanúšikov, ale aj známych muzikantov z The Paranoid, či Slobodnej Európy. Ako teda vyzeral napríklad taký 10-ročný Sveťo Korbeľ?

V nedeľu 10.8. skupina Christmas po dvoch rokoch vydala nový videoklip k svojmu najnovšiemu singlu „Starý dobrý priateľu“, ktorý je duetom dvoch priateľov spomínajúcich na detstvo.

sdp p2

Napriek tragickej smrti jedného z nich v závere skladby, má „Starý dobrý priateľu“ silne pozitívny a dojemný náboj. Nakoniec, kto by so skladbou nerád nostalgicky zaspomínal na svoje prvé fajčenie, robenie zloby v susedstve či prvé pokusy o získanie pozornosti opačného pohlavia?

Vo spomínanom videoklipe, ktorý možno považovať za výnimočne viac kreatívny ako nákladný, vytvárajú na stene obidvaja speváci akési tablo z detských fotiek najbližších. Medzi nimi možno vidieť aj gitaristu Slobodnej Európy, Svetozára Korbeľa, či speváka Igora Belaja a gitaristu Romana Birkuša z The Paranoid. Okrem množstva fanúšikov práve oni kladne zareagovali na výzvy skupiny na ich facebook-ových stránkach www.facebook.com/Christmasrnr.

Čo sa týka skupiny Christmas, ide o rockovú formáciu, ktorá svojim entuziazmom, dravosťou a chytľavými melódiami žne úspechy už 4 roky. Počas nich sa im podarilo nahrať debutový album s exkluzívnymi hosťami ako Pepa Vojtek (Kabát), Dušan Antalík (Team), Juraj Topor (Tublatanka), spomínaný Sveťo Korbeľ a Roman Birkuš.

Krstným otcom albumu sa stal Maťo Ďurinda. Okrem toho skupina stihla vystupovať na hlavných pódiách najväčších slovenských festivalov ako Topfest, City Fest, a jej frontman Jacky sa prespieval až do finále prvej série Hlasu Československa.

sdp p4

Tentoraz však prichádzajú s menej tradičnou baladou, ktorá vypovedá a dojíma svojou úprimnosťou a otvorenosťou.

Autorom scenára je gitarista Rikki, režíroval ho Róbert Bošeľa z Môlča records, a skladbu nahrával Peter Dobrík (Mukatádo) v štúdiu PJ SOUND.

starydobrypriatelu YT

Viac o kapele na ich oficiálnom webe https://bandchristmas.com/ a Facebook-u: www.facebook.com/christmasrnr.

Zdroj: Christmas