Cigánski Diabli predstavili nový videoklip, onedlho vyrazia na turné s Desmodom!

Formácia Cigánski Diabli len pred nedávnom zverejnila videoklip ku skladbe Hop čibirib, ktorý sa nakrúcal v priestoroch renesančného kaštieľa v Galante. Jeho realizáciu pritom vzala kapela do vlastných rúk, a to vrátane námetu, réžie i strihu.

„Všetko, čo súviselo s výrobou videoklipu, bolo v našej réžii. Už v minulosti sme sa presvedčili o tom, že veci idú bez problémov len vtedy, keď si ich človek urobí sám a nie je na nikom závislý,“ uviedol cimbalista Ernest Šarközi.

Špeciálnej úlohy sa vo videoklipe zhostila jeho manželka, Silvia Šarköziová. Tá si vyskúšala jazdu v luxusnom automobile, ktorého hodnota je viac ako 200-tisíc eur. „Pociťovala som najmä veľkú zodpovednosť a do istej miery aj strach. Postupom času som si ale zvykla a začala si to užívať,“ spomína na nakrúcanie speváčka a violončelistka.

Cigánski Diabli sa v týchto dňoch pripravujú aj na Rock & Ethno Tour 2012, na ktoré vyrazia spoločne s kapelou Desmod a špeciálnym hosťom – speváčkou Nikou Karch. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na unikátne spojenie dvoch žánrov, kedy v skladbách ako Vyrobená pre mňa alebo V dolinách zaznejú sláčikové nástroje či dokonca cimbal. Formácie odohrajú dohromady trinásť koncertov v Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Ružomberku, Myjave, Trenčíne, Piešťanoch, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Komárne, Trnave a Bratislave.

Osemčlenný orchester však okrem úspechov na českej i slovenskej hudobnej scéne, budí pozornosť aj v zahraničí. Pred nedávnom sa za doprovodu Aténskeho symfonického orchestra predstavil na Athens World Music Festival, absolvoval vystúpenie v poľskom Ciechocineku na podujatí patriacom medzi najprestížnejšie a najväčšie medzinárodné festivaly rómskej hudby a kultúry v Európe, a v neposlednom rade reprezentoval Slovensko aj v rámci Letných olympijských hier v Londýne.

Cigánski Diabli a Desmod – Rock & Ethno Tour 2012: 
17. 11. – Divadlo Andreja Bagara, Nitra
18. 11. – Divadlo Andreja Bagara, Nitra
20. 11. – Dom odborov, Žilina
21. 11. – Ministry of Fun, Banská Bystrica
22. 11. – Dom kultúry, Ružomberok
26. 11. – Dom kultúry, Myjava
27. 11. – ODA, Trenčín
28. 11. – Dom umenia, Piešťany
02. 12. – Spoločenský dom, Košice
03. 12. – Dom kultúry, Liptovský Mikuláš
05. 12. – Dom kultúry, Komárno
11. 12. – Istropolis, Bratislava
12. 12. – Istropolis, Bratislava
17. 12. – Dom kultúry, Trnava

Viac info na: www.ciganskidiabli.sk

Zdroj: Miroslav Meňhert – PR manažér Cigánskych Diablov