Citadela Cube Game: Rozhovor Anthony Rother!

Přinášíme vám první z dvojice rozhovorů s ústřední postavou revolučního dílu party Citadela. Mistra Rothera jsme vyzpovídali krátce po Vánocích zrovna ve chvíli, kdy chystá své nové album a občas si jen tak pro zpestření odehraje exkluzivní DJ set…

Vánoce jsou ty tam a mě by zajímalo, jaký byl ten nejlepší dar, který jsi kdy dostal.
Na ten nejlepší dar teprve čekám..

Občas vystupuješ taktéž jako DJ. Jak moc velký rozdíl to pro tebe je? Přeci jen normálně jsi zvyklý vystupovat s nasazeným mikrofonem a obklopený synťáky…
Opravdu si užívám, když mohu hrát skladby cizích autorů, protože podléhají pouze mému výběru. Myslím, že se nebudu ve velkém lišit od ostatních DJů, když jednoduše řeknu, že si prostě užívám hraní desek, které mám rád.

Jak pohlížíš na laptopové DJe?
Mají mou plnou podporu a sám mezi ně patřím.

Uvědomuješ si svůj odkaz, který jsi dal elektronické hudbě?
Neustále se na tomto procesu podílím, a proto stále nejsem v takové pozici, abych hodnotil svůj umělecký odkaz v širším kontextu.

Trávíš spousty času na cestách – zkoušíš místní kuchyně, nebo chodíš do osvědčených podniků, které jsou po celém světě?
Ať už jsem kdekoli, vždy se snažím ochutnat něco z místní kuchyně. Nicméně většinu času (ať už před nebo po vystoupení) trávím v hotelech, kde se takřka všude vaří to stejné. Snažím se ale ochutnat vše co se naskytne a co by mohlo vyhovovat mým chutím.

Zdroj: Citadela