Clarinet Factory chystajú medzinárodný remixový projekt!

Clarinet Factory – čtyřčlenné těleso tvořící originální hudbu jdoucí napříč žánry i hranicemi chystá na začátek roku unikátní dvoudiskový projekt Worx and Reworx, který lze bez nadsázky označit za světový.

Dvojalbum, na němž se podílejí taková jména jako např. Hidden Orchestra, Sylvain Chauveau, Christopher Willits či domácí Floex nebo Pavel Bidlo & Roman Rai, bude pokřtěno v pondělí 20. ledna na Nové scéně Národního divadla.  K jeho vydání pomoci i vy prostřednictvím crowdfundingového portálu HitHit.cz. Máte posledních 24 hodin!

Výpravný opus Worx and Reworx, který se stane šestou položkou v diskografii Clarinet Factory (CF), nabídne na prvním disku pomyslné best of CF a několik dosud nevydaných bonusů, zatímco druhý disk pak bude patřit remixům „best of“ skladeb z CD 1 od veličin světové i domácí elektronické a experimentální hudební scény.

Clarinet Factory, foto_Julie  Kamenská_02_mail

„Když jsem slyšel Clarinet Factory poprvé, říkal jsem si, že je to něco unikátního. Něco, co dalece přesahuje hranice tuzemské hudební scény a zasloužilo by si ukázat také v zahraničí. Odtud už byl jen kousek ke zprostředkování remixů jejich skladeb zahraničními umělci a napojit Clarinet Factory na světovou hudební scénu,“ popisuje první impulsy vedoucí ke vzniku Worx and Reworx hlavní iniciátor celého projektu, DJ, moderátor Radia 1 a „guru“ elektronické experimentální a taneční scény Josef Sedloň.

„Josef nás poprvé oslovil již před třemi lety s tím, že akustická hudba CF má dle něj natolik velký přesah, že by mohla být nosným materiálem pro remixy. Vloni jsme pokusně vypustili první vlaštovku v podobě remixu skladby Around a point od Universal Loosers a Josef se nadšeně pustil do dopisování,“ přidává detaily kapelník Clarinet Factory Jindřich Pavliš.

Umělcům z USA, Francie, Německa, Velké Británie, ČR, Japonska či Řecka bylo nabídnuto k remixům celkem třicet skladeb, z nichž si každý mohl vybrat tu, která je mu nejblíže. „Dvanáct skladeb zcela náhodně utvořilo originální celek, který bychom my subjektivně nikdy nerealizovali. Proto jsme se s Josefem rozhodli přidat k remixům i kompilaci z původních verzí,“ dodává Pavliš k dvojalbu, které vyjde 17. 1. 2014 u Supraphonu a Clarinet Factory ho slavnostně pokřtí 20. ledna na Nové scéně Národního divadla.

Malou ochutnávku toho, jak bude ambiciózní dvojalbum znít, si můžete poslechnout již nyní v tomto videu: https://y2u.be/hlHXDiixCGw Přispět k jeho vzniku a získat některý ze zajímavých bonusů jako např. lekci hry na klarinet / basklarinet / saxofon, soukromý koncert Clarinet Factory či lekce DJingu od Josefa Sedloně pak můžete prostřednictvím crowdfuningového projektu HitHit.cz do čtvrtka 19. 12.

Dodejme, že Clarinet Factory se na domácí a evropské scéně pohybují již dvě desetiletí. Za tu dobu prošli obdobím klasiky, jazzu, minimalismu i šansonu až k aktuální autorské mezižánrové tvorbě, která postupně vyšla na třech řadových albech. Spolupracovali mimo jiné s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, Lenkou Dusilovou a dalšími. V současnosti CF nejčastěji uvidíte ve spojení s perkusistou Alanem Vitoušem nebo při site-specific představeních s nejrůznějšími vizualizacemi Jindřicha Trapla či Petra Nikla.

www.clarinet-factory.cz
www.supraphon.cz
www.hithit.com

Worx and Reworx_mail

Zdroj: SUPRAPHON a. s.