Clean Bandit jedničkou v britskej singlovej hitparáde!

Skupina CLEAN BANDIT má najpredávanejší singel v Anglicku! Štvoricu z Cambridge na vrchol hitparády katapultovala skladba Rather Be

Kvarteto sa sformovalo v roku 2009. V kapele sa zišli elektronickí nadšenci s klasicky školenými muzikantami a z tejto kombinácie si Clean Bandit urobili akési poznávacie znamenie. Zatiaľ sa prezentovali len niekoľkými skladbami, z ktorých najvýraznejší bol minuloročný singel Mozart´s House.

Clean Bandit_IMG_8208

S nahrávkou, v ktorej prepojili tanečnú a vážnu hudbu, to dotiahli až na sedemnáste miesto UK TOP 40. Zaujali, ale až na aktuálnom hite Rather Be namiešali zmes elektronických a popových elementov so zvukom sláčikov v dokonalom pomere.

Než predajci digitálnej hudby spustili predobjednváky, nenasvedčovalo nič tomu, že pôjde o senzáciu. Záujem o singel však predčil všetky očakávania.

Nahrávka prepísala históriu vydavateľstva Warner Music, kde vydávajú hviezdy ako Bruno Mars, Linkin Park alebo Muse. Predobjednváky singlu sa zastavili na čísle, ktoré dosiaľ žiadny interprét u Warner Music v Anglicku nedosiahol! A senzácia bola na svete.

Zdroj: Renáta Tomášová, Marketing & Promotion Manager