Čo majú spoločné speváčka Glenda, Muse a Coldplay? Vokálnu trénerku! 

Speváčka a flautistka Glenda berie prípravu svojho debutového albumu naozaj vážne. Počas júla si odpustila vylihovanie na pláži a namiesto dovolenky pri mori sa zdržiavala v Londýne, kde absolvovala hodiny spevu, aby si zlepšila angličtinu a zároveň sa ešte lepšie naučila narábať so svojim hlasom.

Jej učiteľkou bola skutočná majsterka svojho remesla – Mary Hammond. Táto dáma v minulosti “učila” také hviezdy ako Matta Bellamyho z Muse, Chrisa Martina z Coldplay alebo Dido, pričom sa špecializuje najmä na popové speváčky.

Glenda a Mary Hammond by Brano Vincze

“Nevedela som, čo mám od týchto lekcií čakať, no po absolvovaní prvých lekcií musím skonštatovať, že mi pomohli viac, ako som si dokázala predstaviť. Dokonca až tak, že som sa rozhodla chodiť k Mary aj počas nasledujúcich mesiacov,” uviedla sympatická Kubánka, ktorá si v Londýne podávala kľučku so svetoznámou Florence Welch z Florence and the Machine a nastupujúcou kanadskou hviezdou Kieszou. Spoznala sa tam aj s ďalšou ambicióznou speváčkou Jess Glynne, ktorú slovenskí fanúšikovia poznajú najmä zásluhou hosťovania v hite Rather Be od Clean Bandit.

Glenda mala počas pobytu v Londýne šťastie na známe osobnosti aj mimo “školy”. V populárnej londýnskej raňajkárni Breakfast Club stretla svojho obľúbeného herca Russella Branda, ktorý si s ňou ochotne spravil selfie. V štúdiách Strongroom, kde sa zdržiavala, zase stretla režiséra, hudobníka, producenta a herca IdrisaElbu, známeho napríklad ako predstaviteľa Nelsona Mandelu z filmu Mandela: Long Walk to Freedom (2013). “Je fascinujúce vidieť, že človek ako Idris Elba na sebe naozaj trvrdo pracuje i po tom všetkom, čo dosiahol. Myslím, že práve to je dôvodom, prečo sú títo ľudia uspešní – nikdy sa neuspokoja s tým, čo dosiahli,” dodala speváčka zijúca v Bratislave.

Glenda by Martin Machaj_1

Lekcie spevu Glende pomôžu pri zvládnutí nových skladieb, ktoré pre ňu pripravuje renomovaný hollywoodsky skladateľ Alan Roy Scott. Ten má za sebou spolupráce so Céline Dion, Steviem Wonderom či Cyndi Lauper. Sympatická hudobníčka ho v júni niekoľko dní hostila aj na Slovensku, kam zavítal po dlhom čase. Na vlastné oči si Glendu pozrel aj 19. júna, kedy ako hostka vystúpila na koncerte britského hudobníka Jamieho Culluma v bratislavskej AEGON aréne NTC. Okrem Mary Hammond a Alana Roya Scotta pracuje Glenda na debutovej nahrávke s producentom a zvukovým inžinierom Dantonom Suppleom, ktorý si meno urobil ako producent albumu X&Y (2005) od Coldplay.

V súčasnosti má 25-ročná muzikantka z Havany hotovú asi polovicu albumu. Prvý singel s názvom In Search Of by mala predstaviť už o pár týždňov. K piesni vznikajú hneď dva videoklipy, ktoré sa nakrúcali na Slovensku i na Kube. “Povedali sme si, že toto leto musíme makať, a zatiaľ sa toho držíme. Neustále pracujeme na nových skladbách, po hudobnej aj textovej stránke.

Glenda by Martin Machaj_2

Pracovať s profesionálmi s medzinárodnými skúsenosťami nie je pre začiatočníka ľahké, pretože ich nároky sú vysoké, no verím, že to bude stáť za to a na skladbách to bude počuť,” dodala speváčka, ktorá má za sebou koncerty na takých podujatiach ako Cherchez La Femme, BA City Beats alebo Uprising reggae festival.

www.glendaworld.com
www.facebook.com/GlendaWorld

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager
Foto: Martin Machaj , Branislav Vincze