Coal Chamber (usa), Asking Alexadria (uk), Veil of Maya (usa), Scarred by Beauty (den) sa predstavia v Bratislave.

Pondělí 24/06 je datem, který by si do svého diáře měli poznamenat všechny generace holdující energické a tvrdší hudbě, neboť v bratislavském klubu Majestic dojde k unikátnímu protknutí hned tří nezávislých turné, díky němuž se na jednom pódiu objeví kapely COAL CHAMBER, ASKING ALEXANDRIA, VEIL OF MAYA a SCARRED BY BEAUTY.

Sen mnoha fanoušků se stává realitou. Vstupenky na tuto hudební událost jsou k dostání v síti Ticketportal nebo přímo v klubu Majestic. Koncert začne již v 18:30 otevřením klubu a následovat bude první z kapel. Více informací poskytne web pořádající agentury www.obscure.cz.

COAL CHAMBER je jméno, jež není nutné představovat všem vyznavačům hudebního stylu označovaného jako nu-metal. Právě tato kapela je považována ze hlavního průkopníka daného stylu a na jejich věhlasu nic nezměnil ani její rozpad v roce 2003, který byl ukončen reunionem v roce 2011. COAL CHAMBER v čele s frontmanem Dezem Farfarou, známým také z kapely Devildriver, kralovali zejména v devadesátých letech, kdy jim vyšla zásadní alba jako „Coal Chamber“ nebo „Chamber Music“. Kapela v těch letech koncertovala jako headliner na řadě světových tour nebo v rámci monster podniků jako jsou Ozzfest aj.

V současnosti se tak tehdejším, ale současným mladým fanouškům, naskýtá skvělá šance znovu přivítat legendu žánru na koncertních pódiích, konkrétně 24.6. v Bratislavě.

Spojení COAL CHAMBER a ASKING ALEXANDRIA může pro někoho vyznívat dosti extravagantně, ale opak je pravdou. Obě kapely spojuje živelná a energická hudba, která vyniká především při živých vystoupeních. Angličtí mladíci ASKING ALEXANDRIA jsou vzývanou modlou pro všechny vyznavače hudebního stylo metalcore, spojující v sobě tvrdě metalové a tradiční hardcoreové prvky. Jejich evropské turné se odehrává převážně ve vyprodaných halách a ASKING ALEXANDRIA během krátké doby vyrostli do pozice nefalšovaných stars. Na kontě mají nyní tři řadové desky, z nichž ta poslední „From Death to Destiny“ vyšla v tomto roce.

Jako další se představí americká kapela VEIL OF MAYA, která je jedním z hlavních představitelů technicky podaného death metalu. Jejich hráčská vytříbenost, stejně tak schopnost napsat chytlavé skladby, je výjimečná. Přesvědčují o tom i na svém posledním albu nazvaném „Eclipse“.

Celý večer pak otevře svým setem dánská hardcorová úderka SCARRED BY BEAUTY, která by měla oslovit především fanoušky ASKING ALEXANDRIA.

Více informací na www.obscure.cz nebo www.majestic.sk.

Zdroj: Obscure Promotion