Coldplay tento týždeň vydali album Ghost Stories!

Skupina COLDPLAY práve  vydala album Ghost Stories. Šiesta štúdiová platňa je nepochybne jedným z najočakávanejších titulov roka.

Keď Coldplay chystali majstrovské dielo Mylo Xyloto, mali pôvodne v úmylse nahrať koncepčný akustický album. Z plánov nakoniec nebolo nič, ale štvorica tento plán z časti oprášila  pri prípravách  Ghost Stories. Novinka tak ponúka intímnejší zvuk a melódie. Veľmi dobre ju charakterizujú novinky zverejnené pred vydaním albumu. Midnight skupina šírila virtuálne, ambientne ladená pieseň dokonale „vystrašila“ skalných fanúšikov. Aj prvý oficiálny singel Magic nijako nepripomínal euforické štadiónové piesne, ktorými kapela okúzlila milióny poslucháčov v roku 2011. O to napínavejšie bolo čakanie na kompletnú nahrávku.

Album Ghost Stories obsahuje deväť piesní a výrazne ju ovplyvnil rozchod speváka  Chrisa Martina a herečky Gwyneth Paltrow. Hneď v úvodnej Always In My Head sa Chris Martin zveruje: „Myslím na teba a nemôžem spať.“ V True Love, v ktorej sa produkcie ujal Timbaland, zase spieva: „Na sekundu som to mal pod kontrolou, ale potom som to stratil. Povedz, že ma miluješ. A keby to nebola pravda, tak jednoducho  mi zaklam…“  Aj keď sa pod jednotlivé skladby podpísali rôzni producenti, nahrávka znie veľmi kompaktne a celistvo. Náladou sa výrazne líši iba snáď  rytmická A Sky Full Of Stars, na ktorej sa podieľal švédsky DJ a producent  Tim Bergling aka Avicii.

Ešte pred samotným vydaním sa album na základe predobjednávok dostal na prvé priečky iTunes v 66. krajinách. A aj po vydaní sa vyšvihol na samotný vrchol vo veľa krajinách , Slovensko nevynimajúc.

Coldplay - Ghost Stories

Zdroj: Warner Music