Coldplay vydali druhý singel z pripravovaného albumu Moon Music

Coldplay si na druhý singel z nadchádzajúceho albumu pozvali britskú rapperku Little Simz, nigérijskú afrobeatovú superstar Burna Boya, palestínsko-čilskú R&B senzáciu Elyannu a argentínsku speváčku TINI. Singel, ktorý mal premiéru počas vystúpenia na festivale Glastonbury, je teraz okrem iného k dispozícii na EcoCD či recyklovaných vinylových platniach, ktoré obsahujú päť rôznych verzií skladby.

We Pray je druhá skladba z albumu Moon Music, ku ktorému bol minulý týždeň zverejnený tracklist a vychádza 4. októbra. Album si dáva za cieľ nastaviť nové štandardy udržateľnosti – každé LP bude vyrobené zo stopercentne recyklovaných plastových fliaš (deväť na jeden album). Nová pieseň nadväzuje na júnový singel feelslikeimfallinginlove, ktorý si nedávno vyslúžil nomináciu na dve ceny MTV VMA.

Coldplay pokračujú vo svojom svetovom turné Music Of The Spheres, ktoré začalo v marci 2022 a doteraz predali viac ako 10 miliónov vstupeniek. Momentálne dokončili svoje vystúpenia na štadióne Ernsta Happela vo Viedni a chystajú ďalšie koncerty v Dubline. V júni kapela oznámila, že počas turné dosiahli o 59 % nižšie emisie CO 2  v porovnaní s ich predchádzajúcim štadiónovým turné v rokoch 2016/17, čím prekročili pôvodný cieľ zníženia o 50 %. Zároveň oznámili, že počas ich turné bolo vysadených už 9 miliónov stromov.

TS