Collie Buddz – reggae z Bermúd na Uprisingu.

Siedmy ročník festivalu Uprising v auguste prinesie nefalšované pozitívne vibrácie na bratislavské Zlaté piesky. Prvým ohláseným headlinerom je jamajská legenda Jimmy Cliff, ktorého v programe festivalu doplní mladší kolega z ešte menšieho ostrova. Priamo z Bermúd, osamoteného ostrovčeka v Atlantiku, priletí reggae hviezda Collie Buddz.

Collie Buddz, vlastným menom Collin Harper, patrí k najvýraznejším reggae umelcom ostatných rokov. S debutovým albumom z roku 2007 dobyl Billboard Reggae Chart a zamieril si to aj na prvé miesta hudobných rebríčkov po celom svete, od Japonska cez Nemecko až do Ameriky.

collie_buddz-02

Prvý hit “Come Around” zremixoval s interpretmi ako Busta Rhymes, G-Unit, Shaggy a Cypress Hill. Nasledovali hymny “Tomorrow’s Another Day”, “Blind To You”, či “Mamacita” a Collie Buddz sa zaradil medzi najvplyvnejších bielych reggae hudobníkov na planéte.

Jeho unikátna kombinácia žánrov ako hip-hop, soca a dancehall s vždy prítomným nádychom moderného roots reggae (tzv. New Roots) si podmanila fanúšikov po celom svete a jeho hity bežne počuť na slnečných plážach, či na parties v kluboch.

 

Medzi jeho podporovateľov patrí aj reggae dj veterán Sir David Rodigan z Londýna a legendárny newyorkský sound Massive B. Zo spoluprác treba spomenúť napríklad aktuálnu skladbu “She Still Loves Me” s americkými SOJA, “Smoke The Weed” so Snoop Lion-om (aka Snoop Dogg), “Never Good Enough” s Major Lazer a množstvo singlov a remixov s interpretmi ako Beyoncé, Kid Cudi, Paul Wall, Lil Wayne či Sean Paul.

Uprising Reggae Festival sa koná 22. a 23.augusta v Bratislave a organizátori na tento ročník pripravujú rôzne novinky a vylepšenia. Permanentky sú aktuálne v predaji za 30 € a spolu s ostatnými informáciami ich nájdete na stránke festivalu www.uprising.sk

https://www.uprising.sk
https://www.fb.com/uprisingreggaefestival
https://instagram.com/uprising_festival

Zdroj: Uprising