Colours of Ostrava pridáva austrálskych Tame Impala, britských Nothing But Thieves aj africké kapely.

Medzinárodný hudobný festival Colours of Ostrava pridáva do tohtoročného programu ďalšie veľké mená súčasnej svetovej hudby – austrálskych psychedelikov Tame Impala, štvoricu popredných afrických kapiel a hudobníkov – Rocky Dawuni z Ghany, Songhoy Blues z Mali, Joel Sebunjo & Sundiata z Ugandy a Mbongwana Star z Konžskej demokratickej republiky, ale aj rockových Nothing But Thieves, jeden z najväčších britských objavov minulého roku, ktorý prinesie tím Colours of Ostrava z holandského showcase festivalu Eurosonic.

2016_01_20_tame_impala

“Nové mená svojím žánrovým rozsahom dokazujú šírku ponuky, ktorej sa návštevníkom dostáva každý rok v industriálnom areáli Dolních Vítkovic – od psychedelického rocku, cez world music až po alternatívny rock. Majú spoločné to, že návštevníkom ponúknu výnimočný koncertný zážitok,” zdôrazňuje riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Najväčšou hviezdou oznámených mien je austrálska kapela Tame Impala, päťčlenný projekt okolo speváka, hudobníka a skladateľa Kevina Parkera. Hudba “surfujúca” na hladine psychedelického rocku a popu priniesla kapele nominácie na Grammy aj Brit Awards, uhrančila hudobných kritikov, rebríčky predajnosti aj divákov najväčších festivalov po celom svete. Návod k počúvaniu Tame Impala vystihla jedna z recenzií:”Je to psychedelická hudba. Nie ako pomenovanie hudobného žánru, ale skôr ako skutočný popis toho, ako sa rozširuje vaše vedomie, keď Tame Impala počúvate.

Nothing But Thieves z Veľkej Británie sa stali jedným z najväčších britských objavov roku 2015. Ich hudba založená na hlase frotmana Conora Masona, ráznych rockových gitarách a silných refrénoch zaznela na koncertoch pred Arcade Fire, Muse, Young Guns aj Georgom Ezrom, umiestnila sa vysoko v hitparáde na ostrovoch aj na iTunes. Ich debutový album sa medzi vinylmi stal dokonca najpredávanejším.

Zoznam nových mien v túto chvíľu uzatvárajú štyria hudobníci a kapely, ktoré patria k tomu najlepšiemu zo súčasnej africkej hudby: Rocky Dawuni, na Grammy aktuálne nominovaný reggae spevák z Ghany, rocková kapela z Mali Songhoy Blues, majstrovský hráč na upravenú 21-strunovú koru Joel Sebunjo z Ugandy, hrajúci s kapelou Sundiata afrofunk a elektronicko-rockoví Mbongwana Star z Konžskej demokratickej republiky s dvoma frontmanmi na vozíčku z formácie Staff Benda Bilili.

Pätnásty ročník Colours of Ostrava sa uskutoční od 14. do 17. júla 2016 opäť v unikátnom industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave. Prvými oznámenými menami sú napríklad Of Monsters and Men, Passenger, ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, Mariachi El Bronx, CC Smugglers, The Unthanks, Freeborn Brothers alebo My Baby.

https://www.youtube.com/watch?v=3kmwjU55Xn4

V predaji je v túto chvíľu limitovaná edícia štvordenných vstupeniek za 77,03 € v sieti Eventim.sk v limitovanej edícii 5000 kusov.

Colours of Ostrava 2015 navštívilo viac ako 43.000 návštevníkov a ponúkol cez 300 programových bodov na 16 otvorených a krytých scénach.

Festival okrem letnej akcie usporiada aj samostatný koncert britského speváka Miku 25. mája 2016 v pražskom Fórume Karlín. Vstupenky na toto vystúpenie sú už taktiež v predaji v sieti Eventim.

2016_01_20_cover

Zdroj: Zdenko Hanout / HANOUT PR