Comics Salón a Istrocon 2011: Reportáž!

Viete si predstaviť tri dni, počas ktorých zabudnete na tvrdú realitu okolo vás a ocitnete sa vo svete fantázie? Poznáte tri dni, počas ktorých nepomyslíte na žiadne starosti, sklamania ani neúspechy, len ich strávite za hrami akéhokoľvek druhu bez obmedzení? Istropolis opäť a raz otvoril brány a my sme sa mohli plne ponoriť do sveta hier, komiksu a fantasy na Comics Salóne a Istrocone 2011.

Comic Salón a Istrocon

Organizátori si pre nás pripravili bohato nabitý program, ktorý sme si všetci starostlivo naštudovali. K dispozícii bolo snáď všetko od stolných hier cez DDR až po karaoke. Veľké plus u mňa mali prednášky, z ktorých si každý vybral čo chcel. Ja som sa zúčastnila napríklad prednášky Top 10 najlepších US komiksov, na ktorej som si zapísala, čo si hneď doma objednám. Pri stolných hrách som spísala taký dlhý zoznam, že budem vykupovať daný obchod asi niekoľko rokov. Výborné bolo, že sme si mohli skoro ktorúkoľvek hru vyskúšať priamo na mieste. Vždy bol naokolo niekto, kto nám poradil a pokiaľ sme nemali so sebou žiadneho súpera, tak sme si zahrali s ľuďmi na to priamo určenými. Stolné hry mali veľký úspech, dokazuje to aj fakt, že boli skoro neustále plne obsadené.

Comic Salón a Istrocon

Na druhom poschodí sme vyskúšali hry na PC, PlayStation, Xboxe či Kinecte. Dostatočný počet konzol zabezpečil relatívne bezpečnú čakaciu lehotu, netvorili sa žiadne kolóny ani nezhody. Fanatici sa zapísali do rôznych turnajov na všetkých konzolách či PC. Aby som sa aktívne zúčastnila aj ja, zapísala som sa na NFS Shift, v ktorom som sa krásne nechala diskvalifikovať hneď v druhom kole. Za tú zábavu to ale stálo aj napriek výbuchom smiechu mojich súperov!

Comic Salón a Istrocon

Vo veľkej sále sme sa mohli pozrieť na karaoke a cosplay súboj, na ktorom sa objavili priam až neuveriteľné kostýmy, tie svoji tvorcovia pripravovali skoro celý rok. Kostýmy sa neobjavili len na súťažiacich, ale aj na väčšine návštevníkoch, ktorí aj takto prejavili, čo najviac zo sveta komiksu a fantasy milujú.

Comic Salón a Istrocon

Nemôžem zabudnúť ani na kino sálu, kde sme si oddýchli do sýtosti pri kvalitných snímkoch typu Thor, X Men: First Class či Sucker Punch. Pre akčnejšie typy bola pripravená laser game na oboch poschodiach, po ktorej sme boli všetci poriadne spotení. Veľké plus majú u mňa organizátori v zabezpečení dostatku jedla a pitia za dobrú cenu, obzvlášť sushi bolo cenovo neobvykle prístupné aj chutné.

Comic Salón a Istrocon

Určite existujú aj nejaké negatíva, bez ktorých je len veľmi ťažko niečo zorganizovať. V prvom rade za veľké negatívum pokladám ťažký vzduch a teplo, ktoré slabá klimatizácia v priestoroch Istropolisu nedokázala zvládnuť. Podľa vyjadrenia organizátorov sa s tým nedalo nič viac urobiť a je to v podstate pochopiteľné, vzhľadom k tomu, že tieto akcie navštevujú tisíce ľudí. Tiež ma trocha sklamal program, ktorý bol zostavený tak, že veľa najzaujímavejších vecí bolo v tom istom čase a preto sme si museli určovať priority kam ísť a kam nie. Po chvíľach ma to až priveľmi znervózňovalo, ale verím, že niektoré veci si vynahradím v budúcom kole.

Comic Salón a Istrocon

Comics Salón a Istrocon boli aj tento rok mimoriadnym podujatím, na ktorom sa zišli tisíce fanúšikov prevažne východných kultúr a umení. Je to podujatie, na ktorom sme sa nielen zabavili, ale na ktorom sme spoznali aj mnoho nových ľudí. Týmto chcem pozdraviť mafiánov a fízlov od nášho mafiánskeho stolu, pri ktorom som strávila asi najkrajšie hodiny s úplne cudzími ľuďmi. Vidíme sa teda opäť nabudúce!

Napísala: Daura
Foto: x_mystique
Publikoval: Redakcia GREGI.NET