Crazy Ceelo Green ako headliner festivalu Hip Hop Kemp!

CeeLo Green, malý velký muž světové hudební scény, zavítá v létě do Česka. Ve čtvrtek 21. srpna svým zpěvem rozechvěje publikum festivalu Hip Hop Kemp ve Festivalparku v Hradci Králové.

Je v tom větší, než malé množství symboliky. Festival Hip Hop Kemp má svojí tradici. Původně v Pardubicích, pak kousek vedle v Hradci Králové zpříjemňuje život hiphopové komunitě z celé Evropy už třináctým rokem. Mimo tuto komunitu o něm často není tolik vědět, přitom na něj pravidelně jezdí více jak 20.000 lidí. Je to festival, který je známý po celém světě.

CeeLo Green__Photography by Meeno - kopie

Je to festival, který nemusí doufat v „přimhouřené oko“ domácích „malých“ podmínek a nedostatečné konkurence. Více jak polovina jeho fanoušků je každý rok ze zahraničí. Je to vlastně jediné opravdové setkání „hip hop heads“ na celém světě. Je to nejlepší festival svého druhu ve Východní Evropě. Je to jeden z 50-ti nejlepších festivalů na světě podle CNN… A věděli jste o něm? Věděli jste, že na něm jen za poslední 2 roky vystoupili umělci, co jen na posledním udělování cen Grammy posbírali celkem 14 nominací a 4 gramofonky si odnesli domů? Věděli jste, že na něm už hráli Macklemore & Ryan Lewis, Kendrick Lamar, The Roots, Method Man & Redman, C2C, DJ A-Trak, Yasiin Bey aka Mos Def, Talib Kweli, Roots Manuva, DJ Krush, fenomén Baauer a jeho “Harlem Shake“…

Teď se do téhle vybrané společnosti připojuje CeeLo Green. V čem tkví ta symbolika spojení majitele medově chraplavého hlasu a pěti cen Grammy s „festivalem s atmosférou“? Je to další světový formát, který zde zahraje své první vystoupení v Česku. Podobně si oba jdou svojí cestou, klidně proti proudu. Kemp se sluníčkem v logu donekonečna přesvědčuje o svém pozitivním zaměření v negativních časech. Green pomáhal postavit na hlavu hudební průmysl starého střihu. Když vyletěla bomba “Crazy“ jeho projektu Gnarls Barkley s producentem jménem Danger Mouse, psal se rok 2006 a „stalo se to samo“. Celá kampaň byla postavená jen na alfa chobotnici sociálních sítí té doby – MySpace. Skladba se stala prvním singlem, který katapultovali na první místo UK hitparády jen digitální prodeje a třeba podle časopisu Rolling Stone jde o singl dekády.

CeeLo Green je velice všestranný umělec. Zpěvák, rapper, producent, herec. Všechno jen člověk jednoho hitu. Má svou historii. Jako člen party Dungeon Family (Goodie Mob, OutKast, Organized Noize, TLC) je na scéně od poloviny devadesátých let. Vydal čtyři úspěšná sólo alba. Dvě alba projektu Gnarls Barkley s výše zmiňovaným producentem Danger Mousem. Čtyři alba se svojí rapovou kapelou Goodie Mob. A to nejlepší z těch posledních dvaceti let nám v létě přijede předvést do Hradce Králové.

Nebylo by tedy na čase přestat ten Hip Hop Kemp přehlížet? Jaká okrajová záležitost, když na ní můžete vidět aktuální hvězdy světového hudebního nebe v nejlepší formě ve zcela důstojné atmošce narvaného fesťáku, na který může být našinec jedině hrdý? Není třeba ten CeeLo Green ideální příležitostí to zkusit?

Komplet info o festivalu Hip Hop Kemp 2014: www.hiphopkemp.cz

A3_hiphopkemp_5

Zdroj: HH Kemp