Cyperskí BAREBONE manažovaní Košičankou Zuzkou Kristovou získali cenu The Akademia Music Awards.

Cyperská rocková kapela Barebone dosiahla veľký úspech. Jej skladbu Edge Of The Blade ocenila americká The Akademia Music Awards cenou za najlepšiu rockovú pesničku mesiaca september. Ono by to pre Slovensko ani nebolo také zaujímavé, keby v pozadí úspechu týchto veselých Cyperčanov žijúcich na Cypre, v Grécku a v USA nebola Zuzana Kristová, Košičanka pôsobiaca v Prahe a klip im k tejto skladbe nenatočili Dodec Vilhan a Miro Čirka zo sereďskej produkčnej skupiny Randal Group Production.

Pesnička bola nahrávaná na Cypre a v Los Angeles. „Produkoval ju náš gitarista George Solonos. Je to veľmi známy a uznávaný gitarista a producent, spolupracoval napríklad s takými muzikantmi ako Quincy Jones, Boy George, Tommy Lee z Mötley Crüe a teraz píše hudbu do filmu v ktorom bude hrať Danny Trejo“, vysvetľuje Zuzana a dopĺňa, že klip Edge Of The Blade má premiéru práve tento víkend.

„Na prvý pohľad je to možno komplikované, keďže každý žijeme niekde inde, ale funguje to a máme sa radi. Nie sme len kapela, ale už aj rodina.“, smeje sa Zuzka a vraví, že ku Barebone sa dostala celkom náhodou. „Keď som žila na Cypre, doviezla som tam Slobodnú Európu a potom aj Horkýže Slíže a hľadala som predkapelu. Zaujali ma práve Barebone. Postupne sme sa nielen skamarátili, ale asi pred 4 rokmi som sa stala aj ich manažérkou.“

„Svojich Cyperčanov“ Zuzka priviezla aj k nám. S kapelou Horkýže slíže Barebone odohrali dvakrát turné po Čechách a Slovensku, v lete hrali vo Vizoviciach na Masters Of Rock a okrem návratu do Čiech a na Slovensko chystajú koncerty v Bulharsku a Fínsku.

„Telefonát z Los Angeles nám spravil obrovskú radosť. Barebone prešli ťažkými obdobiami, menili sa zostavy. Keď nám nečakane vypadol spevák, tak v bratislavskej Hant Aréne prvú pesničku s nami spievali Bejzo z Polemicu s Kukom a zvyšok koncertu odspieval Maťo Maček. Teraz sme už definitívna zostava. Veľmi sa tešíme z toho, že nás takto ocenili. Verím, že nám to otvorí dvere do sveta, pretože súčasťou ocenenia je aj naša prezentácia v 150 rádiách v USA a Kanade a v apríli sme pozvaní na slávnostný gala večer do Los Angeles.“

Zdroj: Natália Novotná
Foto: Natália Novotná