d# pipl araund vydávajú These People Around

Kapela d# pipl araund sa po dvoch rokoch od vydania debutového albumu 031 hlási s novým EP. Názov EP nesie názov These People Around a raz a navždy vysvetľuje názov samotnej kapely. V nahrávke dali hudobníci prednosť celkovému zvuku pred individuálnou hrou a vytvorili kompaktný celok štyroch skladieb. Dôraz pri tvorení EP bol kladený hlavne na jeho tanečný charakter.

Tu sa hudobníci inšpirovali rôznymi kapelami ako The Prodigy, Chemical Brothers, Pendulum ale cítiť  aj vplyvy umelcov ako David Bowie alebo Daft Punk.

EP začína techno/house skladbou Fitipaldi ktorú vystrieda úderná breakbetová skladba Flint. Tá je poctou pre pioniera tanečnej hudby/kultúry Keitha Flinta z kapely The Prodigy. Tretia skladba obsahuje viacero žánrov a prechádza od tanečného reggaetonu cez jazz až po punk. Poslednou skladbou je čistokrvná drum n bassová pecka s názvom Dawn.

EP vzniklo v štúdiu Beyond Music Studio v Nitre v spolupráci s Tomom Lobbom a Martinom Zaujecom. Na nahrávke sa kapela predstaví v zložení Juraj Glonek – saxofón, Vlado Kubalák – gitara, Ľuboš Kopták – basgitara, Jakub Valiček – bicie nástroje a Lukáš Cintula – syntezátory.

EP These People Around vychádza 19. júla na všetkých dostupných digitálnych platformách.

TS