Ďakujem chalani, že ste splnili Paľkovi sen, píše Maja Demitrová v knižke o MS!

Na počesť inšpirujúcej cesty slovenských hokejistov ku strieborným medailám na majstrovstvách sveta 2012 vo Fínsku a Švédsku vychádza v Ottovom nakladateľstve plnofarebná 144-stranová publikácia Striebro pre Paľa. Kroniku slovenskej cesty k prekvapujúcemu úspechu v Helsinkách, ktorá sa v týchto dňoch dostáva do predaja, zostavil športový publicista Ján Bednarič z textových a fotografických materiálov Tlačovej agentúry Slovenskej republiky. 



Striebro pre Pala


Chronologická časť o priebehu turnaja je doplnená vizitkami slovenských reprezentantov, portrétom trénera Vladimír Vùjtka, štatistikami zo šampionátu, historickými faktami o národnom tíme a dokumentuje aj bujaré privítanie výpravy na Slovensku.



Striebro pre Pala

„Fanúšikovia hokeja na Slovensku poznajú edíciu knižiek z hokejových majstrovstiev sveta, ktoré už roky vychádzajú v Ottovom nakladateľstve. Aj táto má byť pamiatkou na šampionát, jeho zlomové momenty a krásne emócie, ktoré celej krajine poskytli svojimi výkonmi zverenci trénera Vladimíra Vujtka,“ uviedol editor publikácie Striebro pre Paľa. 



Striebro pre Pala

O jeden z príhovorov sa postarala aj manželka tragicky zosnulého Pavla Demitru, ktorému naši reprezentanti po skončení turnaja symbolicky venovali svoj úspech do nebies.



Striebro pre Pala

„Aj ja som vždy bola súčasťou tejto eufórie, len tento rok som cítila, že už nechcem. Chýbal mi tam môj najobľúbenejší bojovník,“ napísala v predslove Mária Demitrová a okrem pridala aj poďakovanie celému tímu: „Je úžasné, čo strieborní chlapci dokázali a ľuďom dali úžasný dar. Zabudnúť na každodenné starosti a problémy, ochutnať pocit víťazstva a spojiť všetky vekové kategórie. Presne pre toto bola reprezentácia Paľkova srdcová záležitosť, a preto sa s ňou tak ťažko lúčil. Minulý rok netúžil po ničom inom ako po úspechu svojej krajiny. Z postu kapitána to považoval za svoju povinnosť a chcel sa rozlúčiť úspechom. Jemu sa to nepodarilo a ťažko to niesol. Ďakujem chalani, že ste splnili Paľkovi sen!“


Zdroj: Ottovo nakladateľstvo

Publikoval: Redakcia GREGI.NET