Dalibor Janda oslavuje 65. narodeniny dvojalbumom najväčších hitov.

Tento rok uplynie 35 rokov odo dňa, kedy vydavateľstvo Supraphon vydalo spevákovi Daliborovi Jandovi prvý vinylový singel s jedným z jeho veľkých hitov Jahodový koktejl.  Táto pieseň, samozrejme nebude chýbať na práve pripravovanom výbere jeho najväčších hitov Velký flám, ktorý ponúkne originálne nahrávky Dalibora Jandu z rokov 1983 až 2018.

Kompilácia vznikla v dramaturgickej spolupráci Dalibora Jandu a hudobného publicistu Miloša Skalku. Zostava poprvýkrát prepája mnohé klasické nahrávky z katalógu Supraphonu s tým najlepším, čo vznikalo od roku 1992 vo firme Hurikán Records. Dvojalbum Veľký flám, ktorý oficiálne vyjde na 2CD i digitálne v piatok 23. marca 2018, predstaví Jandov doposiaľ najúplnejší hudobný portrét. 

Trojnásobný zlatý slávik pokrstí svoj „narodeninový“ dvojalbum hneď dvakrát – prvýkrát na svojom megakoncerte Dalibor Janda 65 — říká si Hurikán…,  organizovanom k 65. narodeninám v pražskej Lucerne v pondelok 19. marca 2018 a druhýkrát v deň svojich narodenín 21. marca v predajni Supraphon Musicpoint na Jungmannovom námestí 17 v Prahe 1, kde sa uskutoční stretnutie s fanúšikmi a autogramiáda. 

Už vypredaný narodeninový koncert Dalibor Janda 65 — říká si Hurikán… pomôže Nadačnému fondu Sudička, ktorý podporuje pacientov s očnými ochoreniami.  Z každej predanej vstupenky mu organizátori venujú symbolických 65 českých korún.

Viac info: daliborjanda.cz
Album na Supraphonline: https://www.supraphonline.cz/album/367800-velky-flam

Zdroj: TS