Ďalšia slovenská kapela na Szigete! Fúzy Múzy vyhrali česko-slovenský súboj.

Po troch finálových koncertných večeroch pozná súťaž Jednou ranou na Sziget víťaza. V česko-slovenskom koncertnom súboji hlasmi fanúšikov zvíťazila slovenská kapela Fúzy Múzy. Víťazstvo im garantuje koncertné vystúpenia na tohtoročnom Sziget festivale. Fúzy Múzy sa tak pripoja k ďalšej slovenskej kapele – Queer Jane – a spolu budú hájiť naše farby na jednom z najlepších európskych festivalov, v Budapešti od 10. do 17. augusta.

soutez Fuzy_foto_Miki Bado

„Všetky tri koncerty boli niečím výnimočné, fanúšikovia nám prišli dodať pocit uvoľnenej atmosféry a my sme im za to odohrali 40 minút čistej psychadélie. V Prahe to celé vyvrcholilo, pri vyhlasovaní výsledkov sme nemohli uveriť, keď prečítali naše meno. Vôbec sme to nečakali. Je to skvelý pocit, že si budeme môcť zahrať na jednom z najväčších festivalov v Európe,“ tešil sa z víťazstva líder kapely Fúzy Múzy Juraj Staviarsky.

Sziget festival patrí medzi najlákavejšie letné podujatia. Svojou polohou na zelenom ostrove v centre Budapešti sa výborne hodí na letný festival, z pestrého hudobného a umeleckého programu si určite vyberie každý. Tento rok láka fanúšikov aj na hudobné hviezdy ako Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Noel Gallagher´s High Flying Birds, Bastille, The Lumineers a mnohí ďalší.

soutez_vyherci_fuzymuzy_foto Petra pechankova

Na festival sú v predaji permanentky aj jednodňové vstupenky. Fanúšikovia, ktorí si chcú festivalovú pohodu užívať dlhšie, by s nákupom nemali dlho váhať. Permanentky na 5 dní sú už vypredané, 7-dňových je už predaných 90 % z určenej kapacity. Detailné informácie o programe a festivale nájdete na www.szigetfestival.sk.

Zdroj: Sziget