Dan Bárta & Illustratosphere vystoupí v Bratislavě, přiváží s sebou remasterované reedie alb

Desetinásobný držitel ocenění Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí Dan Bárta vystoupí se skupinou Illustratosphere na hladině řeky Dunaj. Na palubě koncertní lodi PINK WHALE tak 27. června zazní skladby napříč tvorbou tohoto uskupení předních českých i slovenských hudebníků.

Spolu s Bártou tvoří současnou stálou sestavu kytarista Miroslav Chyška, kontrabasista a baskytarista Robert Balzar a klávesista Filip Jelínek. Čtveřice se na pódiích setkává také v rámci působení v kapele J.A.R. Od roku 2014 zastává post bubeníka Illustratosphere slovenský hudebník a promotér Martin Valihora, jenž spolupracoval s mnohými zahraničními umělci, v minulosti například s japonskou klavíristkou Hiromi Uehara.

„Během koncertu vždy anoncuji, že jsme s kamarády přivezli naše desky, což se tak stane i v Bratislavě. Většinou vše probíhá tak, že slezu z jeviště, stihnu na sebe hodit suché triko a běžím podepisovat, co si lidé koupí. Někdy, když na místě spíme, je občas fajn stoupnout si na chvíli k baru a prohodit s lidmi pár slov, to jo,” říká o setkávání s fanoušky po koncertech Dan Bárta.

První čtyři alba z celkových pěti titulů diskografie skupiny se nově dočkala remasterovaných reedic. Eponymní album Illustratosphere (2000) či navazující Entropicture (2003) jsou poprvé k dostání i na vinylech. Čerstvou novinkou jsou třetí studiovka Animage (2008) a následná Maratonika (2013), které se remasteru dočkaly zatím ve vydání na CD, na gramofonové desky si fanoušci počkají do podzimu letošního roku.

Předprodej vstupenek na koncert v PINK WHALE probíhá na síti GoOut.
Předprodej: https://goout.net/sk/dan-barta-and-illustratosphere/szttrww/
FB událost: https://www.facebook.com/share/5Q9HuJGKR4eDD1jQ/
Více informací na www.danbarta.cz/koncerty

TS