Dance-Mania.cz dance zone na Sázavafeste.

Festival Sázavafest také letos dostává své pověsti multi-žánrového a multikulturního festivalu. Proto je nám ctí, že také letos představuje taneční scénu, která minulý ročník zaznamenala takový úspěch.

Ani letos jsme nezaváhali a vezeme do zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou ty největší hvězdy, které jsou známé publiku EDM nebo o kterých svět ještě hodně uslyší. Hlavním partnerem a organizátorem taneční scény je projekt DANCE-MANIA.CZ.

JASPER FORKS alias U96 /de/ – Po mnoha letech zavítá do České republiky uznávaný producent a DJ devadesátých let, milénia i současnosti ALEX CHRISTENSEN, který je podepsán pod takovými projekty jako RIGHT SAID FRED, ATC, PRINC ITAL JOE & MARKY MARK, ROLLERGIRL nebo RNG. U všech těchto pojmů tvořil produkci od A do Z. Nejvíce se proslavil vlastními značkami – zejména U96 v devadesátých letech nebo ALEX C & YASMIN K v období milénia. Jeho zatím poslední projekt se jmenuje JASPER FORKS. Ten začal svoji slibnou kariéru především hudbou pro známou filmovou ságu Twilight. Zde také vznikla neoficiální hymna RIVER FLOWS IN YOU. Od té doby se v Evropě i zámoří chytli taneční hity MORE THAN THIS nebo ALONE. Po krátké odmlce se JASPER FORKS vrací zpět s velmi sympatickou hitovkou J’AIME LE DIABLE, která byla inspirována další melodií, a to nově točeným filmem Amélie z Monmarteru, ke kterému samozřejmě Alex skládá hudbu. Těšte se ne skvělý DJ set JASPERA FORKSE, který zahraje na Sázavafestu i s jedním z šéfů labelu KONTOR MUSIC, Mikem Hasmanem.

https://www.youtube.com/watch?v=Nwc0shJ2aYc

STONEFACE & TERMINAL /de/ – Po delší odmlce se v České republice představí oblíbené trancové duo z Německa STONEFACE & TERMINAL. Kluci se do povědomí publika zapsali zejména v roce 2007 svým nepřekonatelným albem WIDE RANGE, na kterém byly nesmrtelné hity jako INNER VOICE, SUPER NATURE nebo ENDORPHINE. Henry a Matthias přijíždí na Sáazavafest ve skvělé formě. Celou zimu byly hlavními hvězdami po boku tour PAUL VAN DYKa a také toto léto si je vybral mistr PVD jako tahouny tour WE ARE ONE. Svoje upliftingové a i progresivní rytmy pustí do publika první srpnový víkend na Sázavafestu, máme se rozhodně na co těšit.

PYERO /cro/ – Před rokem se objevilo v žebříčcích tanečních vydavatelství zbrusu nové jméno, které pobláznilo svět taneční scény. PYERO je nenápadný chorvatský DJ a producent, který se dočasně usídlil v Německu, ale na svou zemi, nového člena Evropské unie, nedá dopustit. V roce 2012 vyprodukoval tento sympaťák hit OLÉ, který se hrál v neuvěřitelných frekvencích ne největších halových párty jako Tomorrowland nebo Ultra Music Festival, a to od DEADMAU5e, SWEDISH HOUSE MAFIA, FEDDE LE GRANDa, NICKY ROMERO a mnohých dalších. To nakoplo PYERA natolik, že se rozhodl ihned pro druhý singl BURA. Ten zaznamenal ještě větší úspěch a na propagaci singlu se významně podílel i velký CALVIN HARRIS, který si tak PYERO velmi oblíbil. Song pravidelně dodnes hrají JOHN DAHLBÄCK nebo SHOWTEK. S Pyerem jsme se bavili v únoru, kdy slíbil nový singl pro letní sezónu. Svého slibu dostál a jak komentoval na svém Twitteru, jedná se o song pro letní festivaly, zejména pro Sázavafest. Nám se GENESIS moc líbí a věříme, že se bude líbit první srpnový víkend také na břehu řeky Sázavy.

https://www.youtube.com/watch?v=mCW1Py1KiJE

SERGIO DELGADO /por/ – Na Pyrenejském poloostrově má taneční scéna dlouhodobou podporu. Svoji horkokrevnost promítají místní DJs také do hudby. Jedním z nich je také velmi oblíbený DJ SERGIO DELGADO. Ten zavítá do České republiky vůbec poprvé v životě a na publikum Sázavafestu se nesmírně těší. SERGIO DELGADO vydal před pár týdny novinku GETLOOSE PARTY. Významným krokem v jeho kariéře EDM byl hit VRUUUMMM!, který bodoval na většině světových klubových hitparád. Přijďte si také vy poslechnout set tohoto sympatického Portugala na letní Sázavafest.

https://www.youtube.com/watch?v=Kho7r1zFu1I

PETTY JOY /at/ – Poslední dobou zaznamenává svět taneční scény rozmach „žen za pultem“. Tím nemluvíme o totalitním seriálu, ale o ženách ve funkci DJe, čili tzv DJANE. Hned dvě se představí na taneční stagi letního Sázavafestu. Jedním z objevů EDM je rakouská kráska z Gratzu, která si říká PETTY JOY. Ta začínala s hudbou jen jako zálibou v prestižních rakouských klubech. Zejména díky její kráse, kterou bez pochyb zdědila po mamince, si ji všimli významní němečtí a britští producenti a umožnili PETTY JOY vytvořit první vlastní singl ALLEZ ALLEZ, který v recall verzi nazpíval i známý rapper CARLPRIT. Před pár měsíci vydala Joana, jak zní občanské jméno PETTY JOY, svůj další singl CASCADE, který dodnes velmi dobře boduje v německých, rakouských a švýcarských DJ charts. V létě rozzáří PETTY JOY svojí krásou zámecký lesopark ve Světlé nad Sázavaou.

LUCCA /cze/ – Novopečená maminka DJane LUCCA je druhou dámou za mixážním pultem letního Sázavafestu. LUCCA je ve skvělé formě. Nejen, že jí dobíjí energií její potomek, ale také aktuální opakovaná pozvánka prestižního DJe CARL COXe jako doprovod na jeho tour. LUCCA se tak po boku této hvězdy objevila už na Arabském poloostrově a v létě si zahraje také v prestižích klubech baleárské Ibizy. Set z těchto eventů představí také v létě na Sázavafestu a vy si budete tak moc užít nefalšovanou atmosféru středomořského festivalu EDM.

MR. DERO & KLUMZY TUNG /at-uk/ – Původně měli vystoupit kluci na jedné z hlavních stages, ale svým profilem nám skvěle zapadají do konceptu DANCE-MANIA.CZ DANCE ZONE, tak jsme je zařadili do programu taneční scény. MR. DERO z rakouského Štýrského Hradce a KLUMZY TUNG z Londýna. Kluci se dali dohromady v roce 2006. Od té doby vystoupili na mnoha úspěšných koncertech a festivalech v Německu, Rakousku nebo Velké Británii, kde si jejich široká fanouškovská základna oblíbila duo pro jejich energická živá vystoupení s prvky elektronické scény, hip-hopu, funky, dubstepu nebo drum’n’bassu – to vše kombinováno s klasickými songy, nadčasovými melodiemi, exklusivními mash-upy a hlavně skvělým freestyle provedením. Tenhle nářez bude stát za to.

DANCE-MANIA.CZ DANCE ZONE

Představili jsme si hlavní hvězdy taneční scény, ale to stále není všechno. Projekt DANCE-MANIA.CZ, který se zabývá každý týden aktuálními hudebními recenzemi a průřezem světovými kluby, přiváží na letní Sázavafest také domácí esa.

Je nutností představit talentovaného DJe a producenta ÉPOQUE NOIR. Ten se živí spíš moderací na předním pražském rádiu, ale jeho tóny inspirované old-school scénou devadesátých let a zejména projekty jako SHAMEN nebo JAM & SPOON, nenechají nikoho chladným. To dokázal i svým aktuálním albem BEAUTY OF LONELINESS. ÉPOQUE NOIR si s sebou opět přiveze kolegu TOMASE-Z, který ho v setu doprovodí živě na kytaru. O skvělý zážitek tak bude postaráno. Za mixážní pult se postaví také producent, který dlouhodobě spolupracuje s MICHAELEM BURIANEM a v Praze si zahrál po boku hvězdného PAULA VAN DYKA – velmi talentovaný producent JEAN LUC. Za zmínku stojí také trancová hvězda ATHRO nebo německo-český projekt BEAT SPLITTERZ. Novodobým fenoménem se stává electro-swing. Také ten bude mít na festivalu své zástupce, a to v podobě THE PRAGUE SWINGMATERS. Za region Morava se představí velmi půvabná DJane JAQULLIN a svoji DJ show předvede také uznávaný MICHAEL C.

Dále zahrají: MIKAEL VAN DIKEEN, JERRY DEEJAY, KOLÁČ DEEJAY, MOMO, MIKE MORPHINE, FUGAZ, DJ FUTURE nebo BOY FROM SUNDAY SCHOOL.

Organizátorem DANCE-MANIA.CZ DANCE ZONE je projekt DANCE-MANIA.CZ a agentura IN PROMOTION s.r.o.

Zdroj: Sázavafest