Daniel Sárkány predstavuje prvú klavírnu skladbu

Mladý talentovaný umelec Daniel Sárkány nedávno predstavil verejnosti svoju prvú klavírnu skladbu Spomienka. Tá je inšpirovaná témou rozlúčky.

„Je to moja prvá klavírna skladba, a rozhodol som sa venovať ju môjmu dedkovi, ktorý nás nedávno opustil. Preto má skladba nádych rozlúčky,“ hovorí Daniel.

Verejnosti bola skladba prezentovaná koncom mája, a vypočuť si ju môžete tu:

Spomienke predchádzalo vydanie pesničky Wish, ktorej silnou stránkou je podľa autora samotná myšlienka skladby, poukazujúca na vďačnosť a dôveru vo vyššie dobro.

„Skladbu som zložil, aby ľuďom a aj mne samému pripomínala vďačnosť, lebo mám pocit, že ľudia si veľa vecí nevážia a nevedia byt vďační za to, čo majú. Zároveň som chcel, aby som ani ja na toto podstatné slovo – ďakujem – nikdy nezabudol,“ vysvetľuje Daniel.

K dielku vznikol aj oficiálny videoklip , ktorý sa točil v okolí mesta Bojnice a samotné nahrávanie prebiehalo v štúdiu BM Recording. Práce na nahrávke začali tesne po tom, ako Daniel opustil kapelu Marvels of Contrast.

Čo by si mal poslucháč všimnúť? „Tieto skladby majú svojskú emóciu a poslucháč by sa nad nimi mohol zamyslieť, podobne ako sa ja pri tvorení zamýšľam na dobrými a zlými vecami, prečo sú veci tak, ako sú. . Myslím si, že hudba ako taká má veľkú silu pomôcť. Verím, že ju má aj tá moja,“ dodáva muzikant.

Daniel Sárkány nie je na slovenskej hudobnej scéne nováčik. Už od svojich 17 rokov sa venoval extrémnemu vokálu (screamu) a spolu s kapelou Drama Queen nahrali EP a pochodili nie len celé Slovensko, ale aj kúsok zahraničia.

Momentálne Daniel pôsobí ako sólo hudobník, no plánuje spoluprácu s inými umelcami, teda je tu predpoklad vzniku novej kapely. Daniel pracuje hlavne s klavírom a akustickou gitarou.

Viac info o Danielovi nájdete na https://www.facebook.com/danielsarkanyofficial, alebo https://soundcloud.com/danielsarkany

Zdroj: Eva Sjekelová