David Koller má pred československým koncertným turné albumu ČeskosLOVEnsko nový singel a klip.

Z albumu ČeskosLOVEnskoDavid Koller nový rádiový singel Recidiva a k nemu zaujímavý videoklip. Temné a pôsobivé video nakrútil režisér Vít Hradil. Je o chalpovi, ktorý sa dostává do recidívy, teda opakovaných nežiadúcich situácií.

Scény, ktoré by sa bežne dali odvysielať až po dvadsiatej druhej hodine musel režisér spracovať tak, aby boli použiteľné aj počas dňa. Na spoluprácu s kameramanom Šimonom Dvořáčkom a hercom Václavom Neužilom, ktorý je v Čechách známy z Dejvického divadla, či seriálu Čtvrtá hvězda, režisér spomína : „Obaja boli tak dobrí, že by som s nimi najradšej nakrútil celý film. Dúfam, že se náš spoločný klip bude páčiť.“

Tento nový singel a ďalšie, dnes už hity z albumu ČeskosLOVEnsko a ostatných albumov predstaví s kapelou naživo na jesennom československom turné. Na každej jeho zastávke ich hudbu umocní originálny design scény, na ktorú výtvarníčka  Kateřina Slunečková v spolupráci s audiovizuálnou skupinou Black Division vytvorili sugestívne live projekcie. Na každom koncerte vystúpi ako hosť turné slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone s kapelou.

„Sme veľmi radi, že po úspěšnej jarnej premiére koncertov v Čechách môžeme predstaviť naživo Davida Kollera po dlhom čase aj na Slovensku. Reakcie publika na jeho jarné české koncerty boli skvelé. Príjemne prekvapilo na nich aj to, že diváci veľmi dobre prijali aj nové pesničky, ktoré s Davidom skladala slovenská poetka Mirka Ábelová. Napríklad Gypsy Love a Recidiva patrili k vrcholom na oboch koncertoch a ľudia ich vnímali rovnako nadšene ako hity od Lucie,“ povedal promotér slovenských koncertov Michal Očovan.

V skupine, ktorá s Davidom Kollerom hrá už viac ako desať rokov, si skvele muzikanstky rozumejú gitarista a spevák Michal Pelant, basgitarista Marek Minárik, klávesák Michal Nejtek a bubeníci Tomáš Marek, Adam Koller a perkusionista Víťa Halška.

„Vďaka ich muzikantským skúsenostiam sa na koncertoch dokonale darí preniesť energiu z alumu priamo na pódium. Novým skladbám tak naživo dodávajú ďalší rozmer. Československému publiku sa predstavia naplno a ponúknu vrcholný hudobný zážitok, ktorý ešte umocnia zaujímavé  videoprojekcie,“ dodáva  k turné  Michal Očovan.

Špeciálnym hosťom programu bude Davidov spoluhráč z legendárnej českej kapely Jasná páka Michal Ambrož.  Spolu zahrajú ich hity Pal vocuďMajolenka, či Sedí pije.

„S Michalom sme minulý rok urobili  album Černá deska, čo sú vlastne pesničky, ktoré Jasná Páka nikdy nenahrala plus niekoľko nových. Na jednu z nich, Konec nočních toulek, nakrútili aj videoklip ( https://youtu.be/N3uGqhWyZCE ). S veľkou chuťou si spolu s Michalom niektoré z nich počas turné zahráme,“ objasnil David Koller

S hosťom Petrom Aristone môžete Davida Kollera so skupinou vidieť počas koncertnej šnúry ČeskosLOVEnsko 2015 v týchto mestách:
26.10.2015 NITRA
27.10.2015 BRATISLAVA
29.10.2015 BANSKÁ BYSTRICA
30.10.2015 KOŠICE
31.10.2015 ŽILINA

Listky na turné sú v predaji na: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/3417/david-koller–band-ceskoslovensko-tour-2015

Zdroj: pro:messa