David Koller vydá Best Of. Nová verzia piesne „Chci zas v tobě spát“ je prvou lastovičkou pripravovaného albumu

Osemnásť zásadných piesní z katalógu jedného z najpopulárnejších českých spevákov Davida Kollera v novom kabáte. To ponúkne album „David Koller Best Of“, ktorý vyjde v priebehu jesene. Prvou ochutnávkou je nová verzia hitu „Chci zas v tobě spát“. Spoločne s kapelou ju David Koller nahrával v štúdiu v Mikulove a k piesni pritom vznikol aj videoklip. Okrem toho poslucháči na albume nájdu tiež piesne, ktoré hudobník napísal pre kapely Jasná Páka, Lucie alebo vlastné sólové projekty. Krst albumu „David Koller Best Of“ je naplánovaný na 4. decembra vo Forum Karlín v Prahe. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketmaster.

 

„Posledný polrok som strávil množstvo času v štúdiu, ktoré som sa rozhodol rozšíriť a modernizovať. Asi aj preto mi napadlo, že by som mohol štúdio vyťažiť na maximum a nahrať staršie piesne tak, aby zodpovedali ich dnešnej interpretácii a tomu, ako ich s kapelou na koncertoch hrávame. Niektoré sa časom výrazne premenili. Prišlo mi fajn zaznamenať novšie verzie na album, aby sme mali príležitosť vypočuť si ich tiež. Ja svoj koncert totiž nikdy nepočujem,“  hovorí David Koller.

Časť piesní so svojou kapelou znovu nahral v štúdiu v aktuálnych aranžmánoch. Iné sú záznamami z koncertného prevedenia. Za zvukom zbierky stoja Petr Kaláb, Petr Filipský a Filip Vlček.

(FOTO: ONDŘEJ PÝCHA)
(FOTO: ONDŘEJ PÝCHA)

Singel „Chci zas v tobě spát“, ktorý je prvou lastovičkou albumu, vyšiel pôvodne na sólovom albume Davida Kollera v roku 1993. „Pesničku sme znovu natočili na jeden záber. Zároveň sme celý proces zaznamenávali na video, takže fanúšikovia môžu zažiť atmosféru zo štúdia spolu s nami,“ dopĺňa spevák. Video bude nakoniec sprevádzať  nielen túto pieseň. Vizuálne spracovanie dostalo vďaka Adamovi Kollerovi a Tomášovi Karbanovi ďalších šesť skladieb z pripravovaného albumu.

Nový album bude David Koller propagovať na vianočnom turné. V rámci neho s kapelou zavíta do viacerých českých miest a vyvrcholením turné bude koncert 4. decembra vo Forum Karlín, kde prebehne aj krst albumu. Zoznam plánovaných koncertov nájdete na webe.

TS