Deal má nový album Electric Hearts, pokrstí ho Rasťo Kopina.

Máte radi gitarovú muziku alebo elektroniku? Nový album Deal ponúka ideálnu porciu oboch hudobných svetov, je moderný a má ambíciu osloviť dnešného poslucháča. Skúsená košická skupina dáva o sebe vedieť po vyše dvojročnej odmlke rovno celým albumom Electric Hearts, ktorý už túto nedeľu predstaví v celom znení na koncerte v Tabačke. Do života ho uvedie na bezplatnom koncerte Rasťo Kopina z Nocadeň.

„Nechceme písať letné a vianočné hity. CD má výhodu, pretože má jednotného ducha a tak poslucháč nedostane len nejaký zlomok, ale komplexný pohľad na kapelu. To som si vždy cenil aj na albumoch iných kapiel. Album má svoju atmosféru a po dlhšej odmlke nám to príde ako správny krok, pripomenúť sa hudobným fanúšikom,“ pozýva k vypočutiu novinky spevák skupiny Laci Urbán.

Novinka je pomenovaná po rovnomennej skladbe Electric Hearts, ktorá bola jedným z prvých nápadov pre aktuálnu platňu. „Odkazuje na premodernizovanú dobu, niežeby som nemal rád technologické vychytávky, len mám pocit, že sa ľudia na káve viac pozerajú na displeje ako na seba. Hádam z nás nevymizne ten ľudský element,“ dodáva líder Deal.

Album, ktorý už je k dispozícii v elektronickej distribúcii ako iTunes …. , ponúka spolu jedenásť skladieb a svoje miesto na nej našli aj dva ostatné single NovemberRaising Flag, ku ktorým už vznikli videoklipy. Hudobníci nahrávali vo vlastnom štúdiu SINUS Records a pod jeho hlavičkou ho aj vydali. O finálny master sa postarali ich priatelia z LVGNC Studios.

https://www.youtube.com/watch?v=aiC7wur7-1Q

„Aktuálnym singlom je pesnička You Never Know, ku ktorej pripravíme aj videoklip. Chceme predstaviť čo najviac z albumu, takže sa môžete tešiť na video aj k skoro sedem minútovej skladbe Saviour.“ A neostane len pri tom.

Deal naposledy koncertovali pred rokom a ani netlačili na pílu, čakalo sa kým dokončia tento album. „Letné festivaly už asi veľmi netrafíme, ale všetkých pozývame na náš krstný koncert, ktorý odohráme túto nedeľu 2. júla v Tabačke. Predstavíme celú nahrávku presne tak ako plynie, od prvej skladby po poslednú. Od tohto sa odrazíme o krok ďalej na našej muzikantskej ceste.“ Punc výnimočnosti dodá koncertu Rasťo Kopina, ktorý album Electric Hearts uvedie do života. Skupina následne bude na jeseň hosťovať na vybraných koncertoch v rámci turné Nocadeň s názvom Introspekcia.

Košickú formáciu DEAL tvoria spevák Laci Urbán, basgitarista Pali Jakab, gitarita Peťo Jakab a bubeník Johnny Jakab. Novinky o skupine deal môžete sledovať na ich oficiálnej www.dealofficial.com, ako aj na www.facebook.com/WEareDEAL, www.twitter.com/officialDEAL, instagram.com/deal_official/ alebo YouTube.

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček