Debutový album Radvana Quentina – Colours of the Sun.

A máme tu novú lahôdku pre milovníkov pomalých beatov. Chill out spojený s najnovšími elektronickými zvukmi a hravými melódiami, to všetko si môžte vypočuť na debutovom albume Radvana Quentina.

Jedenásť skladieb pod spoločným názvom Colours of the Sun ponúka pomerne širokú škálu žánrovo mixnutých skladieb, ktoré spája farebná rôznorodosť zvukov a beatov okolo 110 BPM. Produkciu zabezpečoval autor spolu so zvukárom Petrom Turayom, ktorý mal na starosti aj mix a mastering. Peter Turay je známy spoluprácou s rôznymi slovenskými umelcami. V súčasnosti hlavne s formáciou Fragile.

IMG_4864

Hudobný materiál bol na album pripravovaný päť rokov. Až dvojročná práca v štúdiu Soundlab priniesla očakávný výsledok. Album bol vydaný koncom júla tohto roka pod vydavateľstvom SunSell. Krst CD sa uskutočnil v priestoroch bývalej Cvernovky. Krstným otcom nebol nik iný ako legenda elektronickej hudby na Slovensku – DJ Toky, známy ako producent, DJ a rezident Uclubu.

Na krste bolo odohraných sedem skladieb za podpory VJingu Martina Vozára. Spolu s Radvanom Quentinom vystúpil na pódiu aj perkusionista David Juraj Raši.

„Podľa prvých ohlasov by som album zaradil medzi alternatívne žánre. Osloví zrejme minoritný okruh poslucháčov aj keď je charakter skladieb veľmi rôznorodý. Je tam pár orechestrálnych skladieb spojených s elektornickými zvukmi, jedna funková vec a dokonca jeden celkom recesistický výtvor. Spoločným prvkom je istá farbistosť zvukov a istý chill outový resp. elektro sound. Všetky skladby vychádzali  z mojej vlastnej inšpirácie. Dlho som mal v hlave rôzne hudobné predstavy, ale nikde nenašiel skladby alebo interpretov, ktorí by niečo také hrali. Nakoniec som sa rozhodol, že tie predstavy zhmotním do albumu. Bol to ťažký pôrod.“  Radvan Quentin

www.radvanquentin.com

CD_Colour Of The Sun

Zdroj: Vydavateľstvo SunSell s.r.o.