Deephousový label BBE nám posiela svoj vývozný artikel menom Inkswel.

Niektorá hudba sa nedá žánrovo zaškatuľkovať, ale už na prvé počutie je jasné, že to je niečo dobré, nové a vzrušujúce. Presne taká je tvorba rodeného Austrálčana a dnes berlínskeho rezidenta, ktorý si hovorí Inkswel, a v slovenskej premiére sa 22. augusta predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Inkswelovi nie je cudzí snáď žiaden tanečný žáner. Jeho zvuk sa obratne pohybuje medzi futuristickým hip hopom a bass music na jednej strane a discom či houseom na strane druhej. V každom jeho tracku je pritom cítiť dušu a inšpiráciu tými najlepšími tradíciami čiernej hudby ako je jazz, soul či funk. Budete sa o tom môcť presvedčiť počas jeho trojhodinového setu už v sobotu 22. augusta. Asistovať mu budú rezidenti Kinet a Magálová, hlasy pravidelnej nedeľnej relácie Nu Spirit FM na Rádiu FM.

inkswel

Inkswel k hudbe pričuchol už ako teenager v rodnej Austrálii, ale naplno sa jej začal venovať až potom, ako sa presťahoval do Európy. Pobyt v Amsterdame priniesol ovocie v podobe prvých trackov pre Boogie Bash, ktoré z neho urobili vyhľadávaného remixéra. Prvý singel na vlastnom labeli Hot Shot Sound z roku 2013, Over It s hosťujúcim vokalistom Reggiem B, ako aj neskoršie EPčka, na ktorých spolupracoval s legendárnym Merwynom Sandersom z Virgo Four a Linkwoodom, už vysoko bodovali v rebríčkoch internetových predajcov ako je Juno alebo Rush Hour a dostali sa aj do playlistov vplyvných Djov.

Posledné dva roky boli pre Inkswela naozaj rušné, keď popri singloch na značkách This Thing, Wolf Music či Kinfolk, stihol vydať svoj dvojalbum Superfoods Vol. 1 & 2 na prestížnom labeli BBE, ktorý je domovom napríklad neo-soulovej legendy Bilala či DJa Vadima. Na 28 trackoch albumového debutu hosťuje kopa vychytených vokalistov ako sú Chico Mann, John Robinson alebo spomínaný Reggie B. Výsledkom sú pesničky, ktoré rúcajú všetky žánrové bariéry a potešia nielen tých, ktorí preferujú aktuálnu elektroniku, ale aj fanúšikov souu či funku.

Samotné vydavateľstvo BBE je zárukou kvality, čo vám náš augustový hosť potvrdí už v sobotu 22. augusta v Basemente. Po jeho boku sa predstavia rezidentni a hlasy nedeľnej relácie Nu Spirit_FM, DJs Kinet a Magálová.

EVENT: https://www.facebook.com/events/1442502942744079/

Zdroj: Nu Spirit