Demovnica_FM migruje na východ.

Projekt Rádia_FM – Demovnica_FM migruje na východ. Prvý demovnicový koncert v roku 2018 absolvuje tím z Rádia_FM v košickej Tabačke v sobotu 17. februára. Predstaví kapely No Brake, PoTmeHút, The Kowal Chicks a Detox of a Pony. Vstup na koncerty je voľný.

No Brake je indie-rockové trio, ktoré vydalo v roku 2013 debutový album Hands Indie Air.   V Demovnici_FM zaujali so singlom New Hope, s ktorým sa viackrát umiestnili na prvom mieste, neskôr vyhrali aj v hitparáde Osmička. V tom istom roku boli No Brake nominovaní v rámci Radio_Head Awards na Nováčika roka. Ich singel Free Your Mind z roku 2015 má na Youtube už vyše 125 000 videní. Svoj druhý album Noise Blast pokrstili No Brake v apríli 2017. Kapela si odvtedy zahrala už aj na Pohode (Rádio-aktívna zóna_FM) či na festivale Colours Of Ostrava. V ankete Radio_Head Awards 2017 boli v prvom kole nominovaní na Album a Singel roka. Aktuálne majú No Brake nový klip k piesni Closet Skeleton a pracujú na lyrickom videu k piesni Sugar Candy Mountain.

The Kowal Chicks je indie-folk-punková kapela spod Tatier fungujúca od roku 2013. Na konte má dve EP, niekoľkonásobné víťazstvo v hitparáde Demovnica_FM a nomináciu na Radio_Head Awards 2016 v kategórii Objav roka. O svojej hudbe hovoria, že sa vyznačuje „žánrovou pestrosťou a svojskou poetikou textov, ktoré sú pretkané množstvom popkultúrnych referencií.“ Na nových skladbách momentálne kapela pracuje v nahrávacom štúdiu Erika Lososa Horáka. Najbližšie vraj vypustia do sveta singel Vietnam. „Losos má tzv. golden touch – vie pochopiť, čo chce kapela povedať a ako by to malo znieť. Vie to vyšperkovať tak, aby to bolo dobré,“ pochvaľuje si spoluprácu spevák kapely Samuel Kovalčík.

Štvorčlenná prešovská skupina PoTmeHút označuje svoju hudbu ako „silúzie“. Tak sa volá aj názov jej debutového albumu, ktorý vydala v decembri 2017. Každú skladbu ilustruje aj videoklip, a tak je ich tvorba viac-menej vždy audio-vizuálna. Momentálne má kapela ambíciu vydať nový 10 skladbový album a ku každej piesni zverejniť videoklip.  Zatiaľ sa jej to podarilo s piatimi skladbami. V každom klipe je pritom nosný prvok siluety. Vizuálnu stránku kapely predstavia aj na koncerte v Tabačke prostredníctvom projekcie.

Detox of a Pony sú síce len dvaja, ale na pódiu dokážu dať naživo toľko energie, ako veľká kapela. Vyhlasujú, že basa a bicie sú všetko, čo potrebujú na „stejdži“. Juraj Beňačka a Matúš Folvarčík hrajú blues a rock´n´roll. Ich poznávacím znamením na koncertoch sú výstredné farebné „kombinézy s poníkmi“. Kapela už odohrala koncert na Topfeste. V roku 2016 bola nominovaná na Radio_Head Awards ako Objav roka. V súčasnosti pracujú Detox of a Pony na debutovom albume.

LINE UP:
1. PotmeHút
2. Detox of a Pony
3. The Kowal Chicks
4. No Brake

EVENT: https://bit.ly/2EB3tBE

Zdroj: TS