Desmod a IMT Smile idú na spoločné turné. Na čo sa môžeme tešiť?

Aj podľa výsledkov poslednej ankety Slávik dve najpopulárnejšie slovenské skupiny po ôsmich rokoch znova spoja sila a vyrážajú na spoločné turné. Sľubujú skvelú šou a najväčšie hity!

Na scéne sú už 20 rokov, ich piesne pozná každý Slovák a hoci si v žánri viac-menej priamo konkurujú, nie sú z nich rivali, ale dlhoroční kamaráti. Desmod a IMT Smile to spolu znova roztočia na jednom pódiu, s chystanou šou zavítajú do 14 miest na Slovensku a v Česku. Lístky na ich spoločné koncerty sa začali predávať raketovou rýchlosťou!

imtsmile

Silná dvojkombinácia nenecháva fanúšikov chladných – prvé stovky vstupeniek si ľudia objednali ešte skôr, ako sa o turné objavila v médiách čo i len zmienka. Desmod a IMT Smile následne potvrdili, že po rokoch opäť pripravili spoločný program s ich najväčšími hitmi a samozrejme aj niektorými prekvapeniami a novinkami. Turné odštartuje 27. februára v Olomouci, posledný z koncertov bude 3. apríla v Prahe. Slovenská časť turné začína 4.3.  v Nitre, potom nasleduje Trenčín, Bratislava, Humenné, Poprad, Martin, Ružomberok, Púchov a 27.3. túto časť šnúry uzavrie spoločný koncert v Brezne.

Nie je to zas tak bežné, keď sa kapely stretnú a sú spolu niekoľko týždňov Teším sa na veľký kolektív aj na samotné koncerty. Predpokladám, že to bude opäť veľká zábava,“ hovorí spevák IMT Smile Ivan Tásler.

desmod

Prešovská formácia je služobne o čosi staršia – vznikla už v roku 1992, no obe skupiny majú za roky účinkovania svoje tábory fanúšikov – nerobí to z chlapcov súperov? „Je do istej miery pravda, že sme kapely, ktoré si vlastne konkurujú, napriek tomu to bolo medzi nami vždy veľmi dobré, a to je cenné. Ani veľmi nepoznám interpretov, ktorým by vydržali tak dlho priateľské vzťahy,“ reagoval Tásler.

„Náklonnosť“ voči kolegom neskrýva ani Desmod – svoj ostatný Javorový album nahrávala skupina práve v štúdiu IMT Smile v bratislavskej Dúbravke. „Miro Tásler aranžoval sláky, Ivan album produkoval a zároveň si zahral klavíry aj zaspieval. Aj vďaka nim bol ten výsledok taký, že sme sa z neho tešili a ponúkli ľuďom opäť skvelý album,“ spomína spevák Kuly.

Na spoločné turné sa teší aj Desmod, slovenská časť sa začne práve na jeho „domácej pôde“ v Nitre. Obe kapely by radi fanúšikov prekvapili aj novými vecami respektíve viacerými spoluprácami. „Určite si zaspievam Desmod a Kuly IMT. Ale máme vymyslené aj ďalšie veci, ktoré nechceme prezrádzať dopredu. A tiež sa na to teším,“ naznačil Tásler.

Sériu koncertov s Desmodom a IMT Smile absolvuje aj televízia Joj, ktorá chystá do vysielania hudobné dokumenty o slovenských kapelách. Krátky film vznikne aj z tejto top domácej hudobnej udalosti jari, ak pri tom nechcete chýbať, vstupenky si možno v predstihu zaistiť v sieti Tickeportal. Program v jednotlivých mestách sa začína zhodne o 18:00.

Zoznam koncertov SPOLOČNÉ TURNÉ IMT SMILE & DESMOD:
27. 2. 2014 Olomouc (U-KLUB)
28. 2. 2014 Zlín (Masters of Rock Café)
4. 3. 2014 Nitra (športová hala)
5. 3. 2014 Trenčín (športová hala)
11. 3. 2014 Bratislava (Incheba Expo Arena)
14. 3. 2014 Humenné (športová hala)
15. 3. 2014 Poprad (Aréna Poprad)
18. 3. 2014 Martin (športová hala)
19. 3. 2014 Ružomberok (hala Koniareň)
20. 3. 2014 Púchov (športová hala)
27. 3. 2014 Brezno (zimný štadión)
1. 4. 2014 Brno (KC Semilasso)
2. 4. 2014 Ostrava (club Garage)
3. 4. 2014 Praha (Incheba Expo Praha)

Zdroj: JK