Devín zažije veľkolepý koncert symfonického orchestra s IMT Smile, Máriou Čírovou, Tublatankou, Mariánom Vargom či Davidom Kollerom!

Hudba Pink Floyd v spojení so speváckym zborom Lúčnice, ale aj Mária Čírová, Ivan Tásler a IMT Smile, Korben Dallas, Katarzia, Pavol Hammel, Janko Lehotský, Tublatanka, Collegium musicum, Longital či David Koller v  sprievode Slovenského symfonického orchestra! 7. Európsky summit regiónov a miest v Bratislave otvorí výnimočný koncert plný podobných špeciálnych hudobných kreácií.

Veľkolepé podujatie bude na hrade Devín a ponúkne to najlepšie z domácej hudobnej produkcie vo výnimočnej žánrovej pestrosti. Jedným z vrcholov večera bude legendárna kompozícia Georga Friedricha Händela „Hudba k ohňostroju“ s veľkým ohňostrojom, ako aj artrocková skladba britskej legendárnej skupiny Pink Floyd. Cieľom autorov projektu je poukázať na dynamiku vývoja hudobného života na európskom kontinente v priebehu storočí. Nenechajte si ujsť famózny hudobný projekt s nezabudnuteľnou atmosférou 7. júla na nádvorí hradu Devín! 

IMT

Európsky summit regiónov a miest v Bratislave odštartuje vo veľkom štýle! Podujatie otvorí slávnostný open air koncert na hrade Devín. Má byť nezabudnuteľným zážitkom pre delegátov kongresu i pre verejnosť.

„Koncert „Hudba Európy“ sme sa usilovali skoncipovať tak, aby bol prehliadkou toho, čím hudba na Slovensku žila a stále žije. Samotná skladba kultúrneho programu vychádza z myšlienky ponúknuť pestrý a atraktívny program z našej hudobnej produkcie vo výnimočnom žánrovom priereze. Úvod podujatia je venovaný skladbám rockových a popových hviezd v spojení s paletou symfonickej zvukovosti. To všetko v netradičných orchestrálnych aranžmánoch renomovaných aranžérov a upravovateľov,“ uviedol jeden z autorov projektu Anton Popovič.

kapela Collegium Musicum

Na koncerte zaznejú špeciálne hudobné spojenia. Korben Dallas, Katarzia, Pavol Hammel, Collegium musicum, Ivan Tásler a IMT Smile, Longital, Janko Lehotský, Mária Čírová, či Tublatanka sú v očakávaní, ako budú ich skladby znieť v  orchestrálnych aranžmánoch v podaní Slovenského symfonického orchestra pod dirigentskou taktovkou Antona Popoviča.

„Dúfam, že spojenie mojej tvorby so symfonickým telesom bude príjemným zážitkom. Veľmi sa na to teším, pôjde totiž o moju prvú spoluprácu s takýmito hudobníkmi. Dúfam, že nám bude aj počasie priať,“ vraví speváčka Mária Čírová. 

Maria promofoto

Výnimočný hudobný počin bude na hrade Devín a otvorí jedno z prvých a najdôležitejších podujatí slovenského Predsedníctva v Rade Európskej únie.

„Summit regiónov otvoríme na dôstojnom mieste dôstojným programom. Devín je rovnocenný akýmkoľvek kultúrnym križovatkám a významným miestam v Európe,“ dodal ďalší z autorov projektu Ladislav Snopko. 

Tublatanka

„V slávnostnej atmosfére, ktorá prislúcha významu Summitu Európskeho výboru regiónov, chceme koncert ukončiť zlatým fondom európskeho hudobného dedičstva v kombinácii s tvorbou hudobnej legendy. Verím, že Händelova „Hudba ku kráľovskému ohňostroju“ v  spojení s „Atom Heart Mother“ skupiny Pink Floyd v aranžmáne pre artrockovú formáciu, miešaný zbor a orchestrálne obsadenie bude nezabudnuteľným zážitkom. Chceme takto poukázať na dynamiku vývoja hudobného života na európskom kontinente v priebehu storočí,“ uzatvára Anton Popovič.

Koncert k Summitu Výboru regiónov „Hudba Európy“ bude na Devíne vo štvrtok 7. júla 2016. Začne sa o 19.30. Je jedným z prvých veľkolepých podujatí slovenského Predsedníctva v rade EÚ, ktorými bude Bratislava žiť do konca tohto roka.

Korben Dallas

„Našim cieľom bolo, a to sa nám aj podarilo, aby bol tento veľkolepý koncert prístupný pre všetkých ľudí. Práve na nich stojí celá Európska únia a práve na ich záujmy musia pozerať jej predstavitelia pri rozhodovaní. Preto som rád, že vstup na toto výnimočné podujatie bude bezplatný,“ uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

„Hudba Európy“ (Music of Europe) na Devíne sa koná pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Partnermi podujatia sú RTVS, zoznam.sk, SOZA, TASR. Vstupy na podujatie sú bezplatné, ale návštevníci potrebujú miestenku. Môžu ju získať na portáli predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/7363/hudba-europy-na-devine

HE_devin_poster_updt012

Zdroj: Propaganda House s.r.o.