Dezorzovo lútkové divadlo uvádza projekt Slovenské marionetové divadlo CIRKUS.

Dezorzovo lútkové divadlo je jediné bábkové divadlo pre dospelého divadla na Slovensku a v roku 2011 predstavilo verejnosti netradičný projekt Slovenské marionetové divadlo, ktorý videlo už niekoľko tisíc divákov.

Tradičné slovenské bábkarstvo bolo v roku 2013 zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska UNESCO a Dezorzovo lútkové divadlo obnovuje tradíciu tohto historického marionetového divadla, ktoré hrávali po štyri storočia európski komedianti. Projektom Slovenské marionetové divadlo prejavujeme úctu starým bábkarským majstrom a pokračujeme tak v tejto krásnej tradícii.

Marionetová atrakcia CIRKUS je štvrtou inscenáciou výnimočného projektu, v ktorej diváci uvidia jedinečné výkony drevených artistov, žonglérov a akrobatov na nitiach ako aj exotické zvieratá. Atraktívne a vizuálne pôsobivé marionety prevedú milovníkov bábkového divadla zlatým vekom európskeho tradičného bábkarstva a predvedú originálny marionetový cirkus, aký v našich končinách ešte nebolo možné vidieť.

PREMIÉRA
20.október 2014 20:00
v URBAN HOUSE/Laurinská 14, Bratislava
(Reprízy 23.10. a 30.10 v Kabinete bábkového umenia, budova YMCA, Karpatská 2, Bratislava)

Lútkoví artisti: Hera Turban, Kamil Kollárik, Alexander Maďar, Marián Mitaš
Libreto: Vilo Santanelli
Výtvarná spolupráca: P.B.Czerghow
Scénografia a bábky: Von Dubravay
Hudba: Alexander Maďar
Réžia: Gejza Dezorz

Vstupné: 5 eur
Rezervácie lístkov: pr@dezolutky.com
www.dezolutky.com
www.marionetovedivadlo.sk
wwww.gorila.sk

CIRKUS_POSTER_A6

Zdroj: Dezorzovo lútkové divadlo