Dianah Kay predstavuje tak trochu iný rozchodový song 3AM

Mladá slovenská speváčka Diana Kovaľová aka Dianah Kay sa chcela vyhnúť klasickému melancholickému rozchodovému songu a namiesto toho nahrať pred letom jeho energickú podobu.

Výsledkom je nový singel v slovenčine s názvom 3AM. „Spočiatku bola moja predstava skombinovať smutný text s energickou hudbou. Prvá verzia nástrelu jednej pasáže mala presne takú formu a bavila ma, ale keď som potrebovala dokončiť celok, už som to tak necítila, ako som pôvodne chcela. A tak som celý song prepísala znova. Nechcela som pred letom len ďalší smutný break-up song,“ spomína Diana na tri mesiace práce na piesni.

„Na novom singli sa mi páči tá rozmanitosť. Všetci okolo mňa mi hovorili, že prvá sloha sa im páči a mala by som tak pokračovať aj v druhej, ale skúsila som to presne naopak a s väčšou razanciou. Nie úmyselne, ale jednoducho som to tak v tej chvíli cítila. Do 30 minút sme s producentom Maxo Miklošom celú slohu dokončili a mali sme z toho obrovskú radosť. Bol to jeden z najlepších dní v štúdiu,“ dodáva Dianah Kay.

Speváčka, ktorá trávi veľa času u rodičov v španielskej Malage, sa rozhodla k singlu natočiť klip, ktorý okrem pohybu zachytí aj chvíle, kedy sa cíti najprirodzenejšie, a to s jej najlepšími priateľmi. „Keď sme po dokončení singlu začali riešiť natáčanie videoklipu, rozhodla som sa spontánne skúsiť niečo pre mňa úplne nové. Mala som jasnú predstavu o tom, ako chcem, aby klip vyzeral a chcela som si ho natočiť a zostrihať sama. Podstatnú časť som točila s mojimi najlepšími kamarátkami, jednoducho len to, ako spolu trávime čas. Bavili sme sa, smiali, tancovali a spievali… bol to super deň a my sme rýchlo prestali vnímať kameru. Chcela som vytvoriť klip tak, že ma to bude baviť a nebudem nad tým zbytočne veľmi premýšľať. Nikomu som o tom nepovedala a len výsledok poslala do vydavateľstva. Som veľmi rada, že sa im to páčilo a súhlasili“, opisuje speváčka natáčanie videoklipu. „Práca na 3AM mi veľmi pomohla sa posunúť, ako v hudbe, tak aj v súkromnom živote. Naučila som sa, že nie je vždy potrebné sa držať štruktúr alebo noriem a že nezáleží na tom, aké prekážky ti život postaví do cesty, ale ako na ne reagujeme,“ opisuje svoju novú skúsenosť Dianah.

Videoklip 3AM na YThttps://youtu.be/idTHygglLLs
3AM na digitálnych službách: https://DianahKay.lnk.to/3AM

TS