DIC vyrobila zbrusu novú korunku pre Miss USA!

Novou Miss USA sa stala 26-ročná rodáčka z Tulsy, Miss Oklahoma, Olivia Jordan. Po Miss Universe a Miss Curaçao sa Miss USA stáva treťou prestížnou súťažou krásy na svete, ktorá počas tohoto roku  získala od Diamonds International Corporation (DIC) originálnu ručne vyrobenú korunku. Najkrajšia žena Ameriky bola dnes v noci  korunovaná klenotníckym skvostom z českých dielní!

Trblietavá, diamantmi, zafírmi a rubínmi posiata korunka bola slávnostne odhalená v piatok 10. júla 2015 v hlavnom meste Louisiany, Baton Rouge v komplexe River Center za prítomnosti všetkých 51 kandidátok. Ceremoniálu sa zúčastnili aj úradujúca kráľovná krásy Miss USA 2014 Nia Sanchez a Miss USA 2013 Erin Brady.

JPEG image-AFB84E4366E5-31.jpeg

Korunka, vyrobená spoločnosťou DIC, má hodnotu 200 000 dolárov, pozostáva z 280 gramov bieleho zlata a zdobená 222 bielymi zafírmi, 340 modrými zafírmi, 112 rubínmi a 33 diamantmi. Českú republiku na šperku reprezentuje 30 českých krištáľov, ktoré pripomínajú siluetu newyorských mrakodrapov. Hviezdy predstavujú 51 súťažiacich.

„Hviezdy sú prepojené retiazkou, čo vyjadruje že sa jedná o Spojené státy a všetky tieto štáty sú zjednotené v jeden celok,“ povedal viceprezident DIC, Petr Matějček. „A 33 žiarivých briliantov zdôrazňuje krásu žien, ktoré túto korunku ponesú.“

JPEG image-AFB84E4366E5-16.jpeg

„Chceli sme vytvoriť niečo jedinečného pre Spojené štáty, aby sme zvýraznili jedinečnosť Spojených štátov, pretože spájajú rôzne národy, rôzne charaktery, ľudí, čo z nich robí veľmi atraktívne miesto pre život,“ pokračoval.

Nová korunka nahradí model používaný v rokoch 2009 – 2014. DIC vyrábala tiež tiáry pre prvú a druhú vicemiss. V tomto roku ešte spoločnosť predstaví korunku pre súťaž Miss Teen USA, čím zavŕši prvý rok desaťročnej spolupráce s Miss Universe Organization.

IMG_2898

O spoločnosti DIC:

Spoločnosť DIC pôsobí na trhu s investičnými diamantmi a diamantovými šperkami už cez 10 rokov v 14 štátoch sveta, má vlastnú kolekciu hodiniek, parfumov a módnych doplnkov. Špeciálnou edíciou je napríklad šperkárska rada od známej módnej návrhárky Blanky Matragi alebo limitovaná edícia hodiniek navrhnutá tenistami Radkom Štěpánkom a Tomášom Berdychom. DIC je členom a akcionárom Antverpskej diamantovej burzy a členom Dubajskej diamantovej burzy.

Zdroj: DIC
Foto: DIC