Divokej Bill krstil v Bratislave: Album „15“ pokrstila ohňom kapela Polemic.

Bratislavské MMC sa stalo včera večer svedkom pekelnej šou v podobe koncertu a krstu nového albumu skupiny Divokej Bill – „15“. Po vydarenom koncerte v Bratislave sa kapela presúva na svoje posledné slovenské koncerty v rámci turné „Možná přijde i pekelník“. Už dnes ju totiž čaká divoký koncert v Žiline a zajtra pekelné vystúpenie pre fanúšikov v Čadci. 

Bratislava zažila uplynulý večer na vlastnej koži novú koncertnú šou skupiny Divokej Bill spojenú s krstom jubilejného albumu „15“. Šiesta štúdiová nahrávka jedného z najvýraznejších zjavov na českej hudobnej scéne zaznela poprvýkrát naživo v bratislavskom Klube MMC. „Hralo sa nám výborne! Rovnako ako na prvých dvoch koncertoch v Trenčíne a Košiciach,“  zhodnotila release párty spokojná kapela. „Už sa tešíme na Žilinu a Čadcu, sme zvedaví, koľko fanúšikov si príde pozrieť nášho Pekelníka!“ dodali členovia bandu bezprostredne po návrate do backstagu.

untitled (42 of 66)

O príjemnú atmosféru celovečerného dvojkoncertu sa postarali i predskokani, slovenská skupina Hrana, ktorá sprevádza Divokého Billa i na spomínaných koncertoch v Žiline a Čadci. Pekelnú náladu dotvorili hlavné hviezdy večera množstvom masiek a rekvizít zladených s ústrednou témou turné – kostlivcami a netopiermi sa to na pódiu len tak hemžilo. „Všetky tieto pekelné rekvizity nám požičal náš dobrý priateľ, ktorý má veľký mlyn neďaleko od Úval. Nájdete u neho všetko od výmyslu sveta, na čo si len spomeniete. S rekvizitami na koncerty nám takto pomáha pravidelne,“ vysvetlil gitarista a spevák Roman Procházka. Ako dodal jeho kolega, spevák Štěpán Karbulka, nápad s maskami pekelníkov prišiel tentokrát od frontmana Vaška Bláhu: „Vašek nás vždy hecuje. Aj teraz prišiel a začal – poďme niečo vymyslieť, nech to má grády! (smiech)“

untitled (31 of 66)

V playliste koncertu nechýbal ani aktuálny singel s bitkárskym videoklipom „Dolsin“. Potom, čo na bratislavskom pódiu poprvýkrát naživo zazneli novinky z čerstvo vydaného albumu, prišiel na rad jeho slávnostný krst. Divokej Bill si pozval rovno celú krstnú kapelu – spriatelenú slovenskú skupinu Polemic, s ktorou absolvoval počas 15tich rokov svojej existencie nejeden spoločný koncert v Čechách či na Slovensku. Polemici pokrstili CD „15“ odvážne a taktiež tematicky – ohňom – dosku obliali alkoholom a zapálili. Pekelný krst si nenechala ujsť ani najväčšia hviezda večera. Priamo na pódium si ho prišiel vychutnať sám pekelník, ktorý v pravidelných intervaloch obšťastňoval kapelu i fanúšikov svojou prítomnosťou po celý zvyšok večera, a napokon priznal, že sa na neho môžu tešiť aj návštevníci koncertov v Žiline a Čadci.

untitled (34 of 66)

Pre všetkých, ktorí si koncert nemohli vychutnať na vlastné oči a uši, streamovala spoločnosť iWavez internetový LIVE prenos z MMC v reálnom čase na portáli www.hudba.sk.

Termíny a miesta slovenskej časti turné „MOŽNÁ PŘIJDE I PEKELNÍK“:
07. 02. Trenčín – Piano SK
08. 02. Košice – Colloseum SK
13. 02. Bratislava – MMC SK
14. 02. Žilina – Smerr SK
15. 02. Čadca – Sixx SK

www.divokejbill.cz/
www.supraphon.cz/
www.supraphonline.cz

Divokej Bill tour vizual

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Richard Svoboda