Divokej Bill zažíva ZLATÚ ÉRU: České turné kompletne vypredal!

Pekelne divoké turné Divokého Billa „Možná přijde i pekelník“ sa skončilo. Šnúru devätnástich koncertov (z toho päť na Slovensku a štrnásť v Česku) si vychutnali tisíce divákov.

Štrnástku českých koncertov Billovia beznádejne vypredali. Jedna z našich najpočetnejších kapiel sa teší z domáceho úspechu a plánuje ďalšie koncerty na Slovensku.

DB_MPIP_Brno

Divokej Bill privítal najnovší jubilejný album „15“ vo svojej diskografii naozaj ako sa patrí. Nadupanú novú koncertnú šou predstavil počas uplynulých troch mesiacov v štrnástich českých mestách. Vo všetkých beznádejne vypredal najväčšie tamojšie hudobné kluby a koncertné sály. Za svojimi fanúšikmi najazdil len v priebehu jari neuveriteľných 6 tisíc kilometrov.

Sme nadšení, to je jasné. Bolo to úžasné turné a ľudia sa bavili ako blázniví. Navymýšľali sme si pre nich hromadu vtákovín, nejako sa to rozkríklo a návšteva sa naozaj vydarila. Tak to má byť,“ teší sa kapela, ktorá sa kompletne vypredanými koncertmi i šnúrami pýši už nejaký ten rôčik. „V časoch nášho prvého veľkého nástupu na scénu sme vypredali kdejakú halu. Celá republika sa prišla pozrieť, ktože je to ten Divokej Bill.“

DB_MPIP_Brno1

Fanúšikovia, ktorým sa vstupenky na turné neušli, si môžu svoju obľúbenú kapelu nájsť na jednom z blížiacich sa letných festivalov. Pre beznádejne plný diár totiž Billovia v rámci tour koncerty navyše pridávať nemohli.

Divokých fanúšikov však uisťujú, že príležitostí na ďalšie koncerty budú mať čoskoro viac ako dosť: „Teraz nás čakajú festivaly a potom bude ďalšie turné, doska zase nejaké turné a stále dookola,“ pozýva s typickým úsmevom na perách frontman Vašek Bláha, prezrádzajúc jedným dychom plány kapely na najbližšie mesiace. Medzi tie patria i tohtoročná majálesovo-festivalová sezóna, ktorú Divokej Bill zahájil bezprostredne po ukončení turné len pred pár dňami. V rámci nej absolvuje niekoľko koncertov i na Slovensku.

DB_MPIP_KarlV1

„Náš domov je dodávka, naše tempo je vražedné! (smiech) Máme postavené krásne festivalové turné, ktoré sa skončí až niekedy v septembri. Medzi tým musíme zmixovať a vydať akustické DVD, ktoré sme nahrali už v zime v spolupráci s TV Óčko. A tiež by sme mali vymyslieť nejaké nové hity na ďalšiu dosku,“ odpovedá s úsmevom Vašek Bláha na otázku, ako by opísal divoké pracovné povinnosti, ktoré kapelu čakajú do konca roka. Ako na záver dodáva, na sklonku jari Divokej Bill posiela fanúšikom i nový rádiový počin – singel „Všema deseti“, ktorý je treťou „rádiovkou“ zo šiestej štúdiovej nahrávky „15“.

Práve túto novú skladbu si totiž fanúšikovia obľúbili počas turné spolu s predchádzajúcimi singlami „Vstávej“ a „Dolsin“ bezkonkurenčne z koncertného tracklistu najviac.

www.divokejbill.cz/
www.supraphon.cz/
www.supraphonline.cz

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Marek Žídek