Do Bratislavy mieria zakladatelia electroswingu.

Už tento piatok v Bratislave vystúpi talianska skupina Gabin, ktorá je považovaná za zakladateľa electroswingu a najväčší hudobný vzor momentálne vychytených Parov Stelar Band. Gabin sa electroswingu a electrojazzu venujú už od roku 2002, majú na konte 3 albumy a viacero vypredaných európskych turné.

V rámci toho aktuálneho sa prvýkrát predstavia aj v Bratislave – slovenská koncertná premiéra Gabin sa uskutoční v piatok 19. apríla v Ateliéri Babylon. Predpredajové vstupenky v cene 25 eur sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk, na mieste bude vstupné 30 eur.

Gabin, ktorí sa v Bratislave predstavia ako šesťčlenná kapela so speváčkou Lucy Campety, spolupracovali v minulosti s množstvom známych hudobníkov vrátane Chrisa Cornella, Dee Dee Bridgewater či Nouvelle Vague. Popri electroswingu je ďalšou tvárou tvorby Gabin nu-funk a nu-soul, pričom v tejto polohe kapela nezaprie hudobnú príbuznosť so Sade či Brand New Heavies.

O afterparty po koncerte aj o intro pred ním sa postará DJ-ské duo Gramophon Brothers, ktoré sa špecializuje na hudbu 30-tych až 50-tych rokov minulého storočia a hrá ju výhradne zo starých shellacových platní. „Vieš pri akej hudbe tvoj dedko zbalil babku? Zvukovú odpoveď prinášajú dvaja poctiví retro-dídžeji, ktorí radikálne odmietajú vinylové platne s rýchlosťou 45 a 33 rpm. Tie sú na nich príliš moderné,“ píšu o sebe Gramophon Brothers na svojom facebookovom profile.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia The Balanescu Quartet, Ellie Goulding a Glena Hansarda.

Zdroj: Agentúra Ore Pole