DO BRATISLAVY PRÍDU FREESTYLERS, BRITSKÍ AMBASÁDORI ŽÁNRU BASS MUSIC.

Takmer 20 rokov trvajúca hudobná kariéra priniesla britskej skupine Freestylers nekonečný kolotoč koncertovania na najväčších svetových festivaloch a v kluboch na rôznych kontinentoch. Po vystúpeniach na Glastonbury a americkom turné s Lennym Kravitzom sa mohlo zdať, že Freestylers v rámci žánru bass music dosiahli vrchol. Napriek tomu nezaspali na vavrínoch a naďalej pracujú na nových skladbách a albumoch. 21. októbra prídu svoje hity zahrať aj fanúšikom do bratislavského MMC s celou kapelou.

Formáciu Freestylers založili dídžeji a producenti Matt Cantor a Aston Harvey v 90. rokoch, keď v sebe objavili spoločnú záľubu v hip-hope, r’n’b a elektronike. Aj preto bola v začiatkoch ich tvorba označovaná ako mestská elektronika (urban electronic), neskôr ako bass music, čo bol v Británii žáner, ktorý vznikol po ére najväčšej popularity dub stepu. Zastrešuje v podstate všetko od tanečnej hudby, techna, housu, dubstepu či hip hopu.

Od roku 1998 majú Freestylers na konte päť albumov a hity ako Push Up, B-Boy Stance, Here We Go, Ruffneck, Punks či Painkiller. Ich status undergroundových hrdinov v pozitívnom zmysle vyvracajú komerčné úspechy ako koncert na Glastonbury pre 30-tisícový dav a použitie skladby Push Up v populárnej komédii Zoolander.

Freestylers momentálne pracujú na svojom šiestom albume a 21. októbra prídu do Bratislavy so živou kapelou. Lístky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk. Prvých 100 kusov je v cene 22 eur a potom cena stúpne na 25 eur.

Predpredaj vstupeniek na koncert 21. októbra: https://bit.ly/TheFreestylersMMC
Udalosť na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1903780739943246/
Freestylers – Push Up: https://youtu.be/uikiBuLfUDg 

Zdroj: TS