Dobré zo Slovenska: Pozrite, kto chce nahrávať album zadarmo!

V Súťaži kapiel Dobré zo Slovenska chce uspieť až 36 kapiel. Víťaz získa nahrávanie albumu v štúdiu Umpax. Samotná súťaž vzbudila záujem u hudobníkov rôznych žánrov. Ich fanúšikovia už môžu hlasovať a pomôcť tak svojim favoritom postúpiť do užšieho výberu.

„36 je moje obľúbené číslo, takže som spokojný. Na to, že je to nultý ročník, je to slušný počet, som ale zvedavý na počet hlasujúcich, čo ukáže aj samotnú fanúšikovskú základňu týchto kapiel. Niektoré kapely poznám, napríklad aj z plagátov festivalov, ale nebudem ich teraz menovať,“ uviedol pre médiá riaditeľ súťaže Miro Hruška.

hlasovanie I. (2)

Na oficiálnej stránke sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk si môžete vypočuť po jednej skladbe od všetkých 36 kapiel a niečo sa o nich aj dozviete. Organizátorov teší, že sa prihlásili hudobníci z celého Slovenska. Súťažiaci poslali slovensky aj anglicky spievané pesničky. Problém to však nie je. „V ďalšej fáze nám postupujúci budú musieť zaslať pesničku na slovenský text. To, či sa dostanú do koncertného finále, kde túto slovenskú pesničku predstavia naživo, rozhodne široká verejnosť. A tak prihlásená anglická skladba nevýhodou určite nie je,“ upresňuje Miro Hruška.

Vedie Dida a jej hostia

Po prvom týždni zverejnili organizátori priebežné výsledky hlasovania. Fanúšikovia podporili súťažiacich 1837 hlasmi. Na prvom mieste je zatiaľ projekt Dida a jej hostia, ktorí zatiaľ  získali 266 hlasov. Tesne za nimi sa nachádza nový projekt elevenhill s 248 hlasmi a prvú trojicu uzatvárajú Jeno´s Brothers so 174 hlasmi. Na základe týchto priebežných výsledkov by do ďalšieho kola postúpili ešte Golden Vein, The Fusion, Niečo Navyše, Atlantida, Kobka, Eso a N3O Akustika. Priebežné výsledky budú uverejnené ešte dvakrát do konca tejto fázy, preto sa poradie ešte môže zmeniť a zabojovať môžu stále aj tí, ktorí sa momentálne nachádzajú mimo prvej desiatky.

dida a jej hostia

Prvé hlasovanie sa končí 10. mája. Z týchto kapiel postúpi do semifinále 10 divácky najúspešnejších kapiel. Tie budú mať potom za úlohu zhudobniť a naspievať slovenský text od renomovaného slovenského textára. Šesť z nich postúpi na základe ďalšieho hlasovania prostredníctvom webovej stránky súťaže do finále, ktoré sa bude konať 28.júna na Narodeninách Dobré zo Slovenska v Aqua City Poprad. O víťazovi rozhodne na základe živých vystúpení odborná porota zložená prevažne z hudobníkov.

Zdroj: Dobré zo Slovenska
Foto: Dida a jej hostia