Dobrý Festival 2011: Skunk Anansie bolo počuť až na hlavnej ulici v Prešove!

Britská kultová skupina Skunk Anansie odohrala v nedeľu 3.júla fantastický koncert na Dobrom Festivale v Prešove. Počas viac ako šesťdesiat minútovej šou odzneli skladby z ostatných troch albumov. Skupina hypnotizovala svojim vystúpením, silou zvuku a psychedelickým rockom. Speváčka Skin udržiavala neustály kontakt s niekoľkotisícovým davom, ktorý naplnil kotol pred pódiom. V polovici koncertu skočila rybičku do publika, ktoré si ju následne podávalo na rukách.

„Do Prešova sme prišli kvôli festivalu., ktorý má veľmi dobrú atmosféru ako aj ľudia, ktorých sme tu stretli,“ prezradila Skin pre slovenské médiá a dodala: „Pred tým než som sem prišla, prečítala som si o histórii Prešova aj Slovenska. Je úžasné, že tak mladá krajina s tak veľkým dedičstvom a históriou má rovnako bohatú hudobnú scénu.“ Speváčka si pochvaľovala starostlivosť organizátora Mira Táslera a jeho tímu a priznala, že sa jej páči skladba Exotika a jej atmosféra z repertoáru skupiny IMT Smile.


„Skunk Anansie predviedli veľkú profi show s čistým zvukom. Ich koncert bolo počuť až na hlavnej ulici a na terasách. Policajti nás prišli dvakrát vypnúť,“ prezrádza organizátor Dobrého Festivalu Miro Tásler.

„Nato že bolo neuveriteľné blato a v Prešov nezažil za sto rokov teplotu 8 stupňov v júli, že sme mali všetko mokré a zablatené od káblov až po samotnú stavbu dopadol festival výborne,“ zhodnotil v závere festivalu jeho organizátor Miro Tásler. „Vidieť, že festival robí hudobník,“ pochvaľoval si organizáciu a zabezpečenie počass festivalu bubeník a manažér Komajoty Stano Čorej. Vzhľadom na počasie dostal tím okolo M. Táslera viac zabrať ako po iné roky. „Kvôli dažďu sme mali problémy spustiť hranie. Všetku techniku ako aj návštevníkov sme museli chrániť. Bolo to náročné na čas aj peniaze,“ dopåňa organizátor. A ako to bude s ďalším ročníkom? „Ideme si zhodnotiť tento ročník a na základe výsledkov sa rozhodneme, či sa Dobrý festival uskutoční aj o rok. Niektorí ľudia išli naschvál proti mne a festivalu. Ak nás nepodporia a nezmenia svoj postoj Dobrý festival bohužiaľ zanikne,“ uzatvára rešpektovaný hudobník, organizátor a manažér Miro Tásler.

Dobrý Festival sa konal už piaty krát na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Festival je známy tým, že sa koncerty skupín na dvoch veľkých pódiách (Dobrá hudba a Malá Dobrá hudba Rádia Prešov) nemiešajú a návštevník si tak môže pozrieť všetko, na čo má chuť. K jasným vrcholom festivalu patrili popri Skunk Anansie, London Elektricity, IMT Smile, Komajota, Horkýže Slíže, Alkehol, Katka Knechtová, Helenine Oči, Chikilikitua s dychovým orchestrom či Nocadeň. V Šariš Dobrej Kaviarni sa striedali housoví Back2Love dídžeji a tanečné skupiny Groovin´Heads, Zašo s kapelou, Funk House či Andy Belej. Zahrali aj exotické hudobníčky Yedda Lin z Taiwanu a Yu Wei z Číny. Pre deti bola pripravená Zumba a pre fanúšikov bojových umení stan Dobrý Boj. Na scéne Jack Daniels Dobrý Začiatok sa predstavili dve desiatky mladých skupín, ktoré si získavajú priazeň fanúšikov predovšetkým klubovým koncertovaním.

Dobrý Festival

Zdroj: Dobrý Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET