Drom a Have To Be Distanced: Dva objavy z českých post-vôd zahrajú 22. marca v Bratislave

Po folk-popových Islanďankách Pascal Pinon bude nadchádzajúci koncert pod hlavičkou After Hours opäť o niečo tvrdší. Z Čiech prídu 22. marca do Obludy svoje umenie predviesť Drom, ktorí sa na ich vlastné prekvapenie ocitli v nomináciach na cenu Anděl v kategórii Punk and hardcore a Have To Be Distanced.

Tí zase niekoľko dní po našom koncerte cestujú do Belgicka na prestížny post-rockový festival Dunk, kde zahrajú popri takých menách ako I Like Trains, Stephen O’ Malley zo Sunn O)))) alebo Maserati… Post-večer ako sa patrí.

Drom z Liberca vydali cenený nový album Hectop minulé leto, v štyroch piesňach sa odvíja príbeh inšpirovaný ukrajinským anarchistom Nestorom Machnom (podľa jeho krstného mena v azbuke sa nahrávka aj volá). Stretávajú sa tu tri “posty” – post-rock, post-metal, post-hardcore spolu so screamom. Ak vás v poslednom období z Česka oslovili Esazlesa, Drom si určite nenechajte ujsť.

Brnenskí Have To Be Distanced (alebo have.to.be.distanced, ako si niekde píšu) screamo vynechávajú a post-rockové vplyvy sú u nich o niečo silnejšie ako pri Drom. Atmosférický hluk kombinujú s výraznými projekciami a kým ich demá znejú iba sľubne, naživo to funguje tak, ako má byť. Svoj debut by mali vydať už tento mesiac.

Koncert sa v klube Intergalaktická Obluda na Jaskovom rade 7 začne po 20:00, vstupné stojí 4 eurá.

After Hours 12:05
Drom (CZ) | Have To Be Distanced (CZ)
22. 3. 2013 | 20:00 | Obluda | 4 e
FB event: https://www.facebook.com/events/588887221140226/

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows