Drum&bass ho zasiahol ako nič iné predtým. Teraz zahrá v Bratislave na noci Basshaze. Angličan Phil Tangent!

Drum&bassová klubovka BASSHAZE prinesie vo februári opäť zvučné meno. V sobotu 13. februára sa v Klube Dole predvedie prvotriedny britský producent Phil Tangent. Večer predstaví svoj nový label aj čerstvé novinky zo štúdia.

Poriadny rolling sound v jeho podaní dostane návštevníkov do varu. V primetime sa za mixpultom s radosťou vyblázni aj dvojica Source Code, svoju selekciu primieša rezident Lixx a svoje skills ukáže nová tvár slovenského djingu – mladý vinylista Eifel.

Phil, vo februári sa znovu predstavíš na Slovensku. Povráva sa, že máš kopec nevydaných trackov. Môžeme sa na niektoré z nich tešiť v Klube Dole?
Naozaj sa teším, že opäť pristanem v Bratislave. Je to jedna z mojich najobľúbenejších európskych destinácii a bude skvelé vyraziť si s priateľmi, ktorých som nevidel od septembra (festival Sunandbass, ponz. red.). Pracujem na množstve nového materiálu a neviem sa dočkať, kedy ich v Bratislave otestujem.

Tento rok bude pre teba silný. Môžeš prezradiť niečo o svojom novom labeli Lunar Records, ktorý by mal už každú chvíľu uzrieť svetlo sveta?
Vždy so chcel viesť vlastné vydavateľstvo a minulý rok som sa do toho ponoril naplno. Lunar Records som vytvoril s mamou a otcom a veľkú časť artworku robí môj brat. Prvý release chcem vydať koncom februára alebo na začiatku marca a bude to pár mojich vlastných trackov pod názvom Matriarch/Skein. Najprv budú dostupné na vinyle, neskôr digitálne. Práve dokončujeme posledné detaily a finišujeme s webovou stránkou. Môžem však s potešením povedať, že sme naozaj skoro hotoví.

Okrem produkcie si už roky entuziastický DJ. Čo je tvojim palivom pre túto posadnutosť?
DJingu sa venujem 17 rokov a nikdy ma to neomrzelo. Cítim rovnaké vzrušenie a zapálanie, ako keď som začínal. Tá energia asi pochádza z potreby ukázať ľuďom hudbu, do ktorej som blázon v nádeji, že to budú cítiť rovnako ako ja. DJing je ideálny spôsob ako to urobiť. Ak dokážem ľudí prinútiť usmievať sa a pripraviť im skvelý večer, tak potom je to pre mňa čerešnička na torte.

Hovoriac o zápale pre hudbu, tvoji rodičia sú nadšení fanúšikovia soulu a motownu, aspoň to sa o nich píše. Ako si sa dostal k drum&bassu?
Mám rád všetku hudbu, ale drum&bass ma zaujal takým spôsobom, ako žiadny žáner predtým. Milujem, že v ňom nie sú žiadne hranice. Bola to Logical Progression od LTJ Bukema, čo naštartovalo moju vášeň a kedy som objavil, že drum&bass je všestranný priestor, v ktorom môžem kombinovať všetko čo mám na hudbe rád a ktorý ma dokáže dostať na iné miesto.

Phil Tangent

Phil Tangent (UK) – Poznáte to, cestujete do školy, v slúchadlách drum&bass a hlava niekde úplne inde. Takto začínal aj Phil Tangent (UK), keď v roku ‘96 stále dookola počúval mixtape od LTJ Bukema. Drum&bassu a jeho energii však prepadol až o čosi neskôr keď zistil, že práve v ňom je priestor na všetko, čo má v hudbe rád. Bol to však rok 2009, keď Bailey objavil jeho track Billie’s Smile a všetko nabralo rýchly spád. Početné hrania na BBC 1Xtra a prvý release s hitovkou ‘Lunar’ hneď u Marcusa Intalexa na Soul:r. Tracky ako ‘Squaring The Circle’, ‘Parity’, ‘We Don’t Talk Anymore’ alebo epická ‘Bedouin EP’ u Integral Records definitívne potvrdili Philove producentské zručnosti pri originálnom kombinovaní silných atmosfér a tanečných beatov. Tento rok však bude prelomový. Phil chystá veľkú vec! Svoj nový label Lunar Records spustí pravdepodobne už vo februári a v zálohe má už dnes poriadnu zbierku nevydaných trackov. Napríklad aj čerstvé EP pre Integral. Najlepší čas na poriadne testovanie v Klube Dole na BASSHAZE.

Source Code (SK) – Projekt Source Code má na scéne za sebou už desať rokov. Chalani Hadzi a Green majú v hudbe jasno. Baví ich selekcia, ktorá na BASSHAZE definitívne patrí. Deep, soulful, liquidfunk? Tentokrát si strihnú set v primetime, takže sa môžete tešiť na beaty, ktoré vás určite nenechajú sedieť a možno príde aj na ich vlastnú produkciu. Vidieť ich, ako sa bavia za mixpultom je tiež zážitok. Rozhodne si to nenechajte ujsť.

Eifel, Lixx – Dvadsaťdvaročný Lukáš funguje za mixom ako Eifel a djingu sa venuje asi 2 roky. Za ten čas však stihol povyhrávať niekoľko dj contestov a vďaka jeho kamošovi dj Shekovi má blízko práve k vinylom. Na BASSHAZE aj v Klube Dole sa predstaví prvýkrát a ako novej tvári sme mu zverili opening set. Tradične samozrejme nebude chýbať ani rezident Lixx, ktorého už snáď netreba vôbec predstavovať.

BASSHAZE w. Phil Tangent (UK) @ Dole
February 13, 2016 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★ P H I L T A N G E N T ( U K )
★ Source Code
★ Lixx
★ Eifel

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€
Event: www.fb.com/events/957193514371122
Video: https://www.youtube.com/watch?v=11cFUcP1AUY

PLAGÁT_Basshaze_február 2016

Zdroj: klub Dole