Dubioza kolektiv na Rock for People warm-upe vo Fléde!

Bosenská Dubioza kolektiv platí dnes už za hvězdu střední Evropy. V Brně, ale vlastně i v ČR i na Slovensku mnohokrát vystupovala a letos je hvězdou předních festivalů, mimo jiné i Rock for People. Směsi několika hudebních stylů od reggae, dubu nebo rocku dominují politicky angažované texty.

Ačkoliv Dubioza vzešla z konfliktního prostoru bývalé Jugoslávie zužované iredentistickými snahami jednotlivých států, šíří kapela především myšlenky míru, tolerance a porozumění se silnou kritikou směrem k vlastenectví, které zapříčinilo válečný střet na balkánském poloostrově.

Po 8 letech existence a 6vydaných albech se může Dubioza Kolektiv pochlubit výčtem úspěchů, na které by byla hrdá jakákoli kapela: koncerty, které jsou proslulé svou neuvěřitelnou energií, oddaná základna fanoušků po celé Evropě (album „5 do 12″ zaznamenalo během prvních 4 měsíců více než 100.000 stažení), stálý zájem pořadatelů o další vystoupení, nominace na cenu „Independent album of the year 2011„, kapely si všimla i světová média jako BBC a Time Magazine.

Koncert připravuje klub Fléda (Level B production s.r.o.) ve spolupráci s Rock for People.

Dubioza Kolektiv
25.4.2013
Fléda club, Brno
Vstupné: 220/270 CZK
Facebook event: https://www.facebook.com/events/339670462805198/

Zdroj: Fléda