Dvě maďarské kapely nabité folk punkovou energií vystoupí na podzim v Praze.

Folkpunk nejvyšší kvality dovezou do Prahy nejprve Paddy and The Rats (24. října v Lucerna Music Baru), zanedlouho poté nabídnou geniální mix balkánu, punku a folku Bohemian Betyars (7. listopadu v Rock Café). Oba koncerty se konají pod hlavičkou Mighty Sounds.

Kvalitní folk punkový koncert je na podzim ideální příležitostí dobít ubývající energii po létě. Paddy And The Rats, kteří za poslední roky hodně vyrostli, přiváží do Prahy své poslední album Riot City Outlaws, na kterém pracovali se slavným producentem Cameronem Webbem (Motorhead, NOFX nebo Pennywise). Jak už to ale u tohohle žánru bývá, nic se nevyrovná jejich energickým živým vystoupením. Kdo si přijde koncert užít na vlastní kůži 24. října do Lucerna Music Baru v Praze, nebude litovat. Support zajistí skvělí tuzemští Cheers!, kteří se pomalu ale jistě stávají zkušenými parťáky pro své zahraniční kolegy.

Zanedlouho poté bude k vidění a slyšení kapela odkojená buskingem, která míchá všechno od balkánu po punk. Bohemian Betyars, kteří pocházejí taktéž z Maďarska, sami svůj styl označují jako speed folk freak punk a nebojí se do toho šlápnout a vytvořit dokonalé napojení kapely na publikum. Jejich vystoupení se energií vyrovná tomu nejlepšímu z folk punku. Nechat si ho ujít  by byla velká chyba – kdo Bohemian Betyars už v klubu nebo vloni na Mighty Sounds viděl, ví o tom své. Strhující zážitek vás čeká 7. listopadu v Praze a 8. listopadu v Brně. 

*Paddy and the Rats (HU)*
+ support: Cheers!
24. října 2018
Lucerna Music Bar, Praha
vstup: 320 Kč
https://www.mightysounds.cz/akce/paddy-and-the-rats-v-lucerne/

*Bohemian Betyars (HU)*
+ support: Pirates of the Pubs
7. listopadu 2018
Rock Café, Praha
vstup: 250 Kč
https://www.mightysounds.cz/akce/bohemian-betyars-support-v-rock-cafe/

Zdroj: Mighty Sounds