Džezáky už tento piatok!

Jesenný džezový sviatok je tu! V piatok sa otvoria brány 38. ročníka Bratislavských Jazzových Dní, ktoré aj tento rok privítajú hudobné a spevácke hviezdy svetového formátu! Pre návštevníkov festivalu v bratislavskej Inchebe bude pripravené príjemné zázemie, parkovanie zdarma a prehliadka mladých hudobných talentov.

Medzi hviezdy tohtoročných džezákov patria určite viaceré mená. Medzi najviac skloňovaného interpreta tento rok patrí taliansky spevák s veľkou charizmou a hlasom Berryho Whitea – Mario Biondi, na ktorého vystúpenie sa chystajú pricestovať aj fanúšikovia z neďalekej Viedne. Hoci sa slovenským fanúšikom naživo predstaví prvý raz, jeho skladby ako This Is What You Are, sú poslucháčom dobre známe už teraz.

V piatok sa na hlavnom pódiu predstaví aj mladá, talentovaná Grace Kelly. Táto Američanka ázijského pôvodu sa aj napriek mladému veku stala v hudobných kruhoch známou a vyhľadávanou saxofonistkou. Pre slovenských fanúšikov a najmä muzikantov si pripravila prekvapenie – džemovačku! Po skončení hudobného programu na hlavnom pódiu sa v sobotu večer presunú návštevníci a hudobní nadšenci na B pódium, kde už bude všetko pripravené na hudobné stretnutie Grace Kelly a jej hudobníkov so svojími slovenskými kolegami.

Sobotný večer má hneď dvoch headlinerov. Dáma s veľkým srdcom a krásnym hlasom, Dianne Reeves, patrí medzi svetové spevácke legendy. V Bratislave sa predstaví tiež po prvýkrát, spolu s ňou pricestuje trojčlenná kapela, ktorá sa svojou hudbou dotkne a pohladí dušu nielen fanúšikom džezu. Po dive príde na pódium mladý trúbkar a spevák Till Bronner.

Aj na nedeľný večer pripravili organizátori skvelý hudobný program. Popri exotickej speváčke Elif Caglar z Turecka bude patriť pódium aj americkej funkovej legende Kool & The Gang! Kapela, ktorá sa preslávila najmä hitmi Celebration, Get Down On It či Ladies Night určite roztancuje každého!

Posledné vstupenky na festival sú v predaji prostredníctvom Ticketportalu a Tiposticketu, kde je možné zakúpiť si permanentku na celý festival, ale aj jednodňové vstupenky. Informácie o kompletnom programe a účinkujúcich nájdete na www.bjd.sk alebo www.facebook.com/bjd.sk.

Zdroj: BJD