ED SHEERAN – štyri nominácie na Brit awards.

Spevák ED SHEERAN znovu potvrdil pozíciu najžiarivejšej britskej hviezdy. Hneď štyrikrát sa vošiel do zoznamu nominovaných na ceny Brit Awards, trikrát vypredal londýnsku Wembey a stal sa  tretím interprétom v posledných dvadsiatich rokoch, ktorému sa podarilo zotrvať s jedným albumom aspoň dvanásť týždňov na čele ostrovného rebríčka.

Sheeran sa bude tešiť pozornosti na vyhlasovaní v kategóriach Najlepší spevák, Najlepší singel  (Thinking Out Loud), Najlepší album a Videoklip roku (Thinking Out Loud), ktoré sú určené pre domácich interprétov.

EdSheeran

Jeho album je v Anglicku šesť mesiacov po vydaní šesťplatinový, celosvetovo predaje už prekročili hranicu päť a pol miliónov kopií. Albumu sa veľmi darí aj za oceánom, kde je aktuálne druhým najpredávanejším titulom. Singel Thinking Out Loud  je druhou najhranejšou v Európe.  V Austrálii sa na prvom mieste v prehľade najhranejších skladieb udržala najďalej v histórii firmy Warner Music.

V lete bude Ed Sheeran ako hlavná hviezda hrať v londýnskej Wembley Aréne a v Prahe sa jeho februárové vystúpenie pre obrovský záujem muselo presunúť do Tipsport Arény…

Zdroj: Warner Music