Edgar v rámci jesenného turné pokrstí Priestor pre dušu.

Jozef Planý a.k.a. Edgar priniesol na slovenskú rockovú scénu konečne nový vietor a sound 21. storočia. Na sérii koncertov, ktoré sa začali 14. októbra, predstaví materiál zo svojho debutového albumu Priestor pre dušu a oficiálne ho uvedie na trh.

edgar-bazant-majales-bb

Už počas prázdnin si Edgar testoval záujem o svoju tvorbu na letných festivaloch a pozitívne reakcie od fanúšikov ho presvedčili o tom, že má zmysel na jeseň vyraziť aj do slovenských klubov. Hoci jeho album Priestor pre dušu má len pár mesiacov, on už intenzívne tvorí nový repertoár. „Mám pretlak nových hudobných nápadov,“ hovorí hudobník, ktorý nikdy nechodieval na hudobnú výchovu a ani sa neučil spievať či hrať na nástroji u profesionálneho pedagóga. Je samouk, no napriek tomu, že noty nepozná (alebo možno práve preto) hudbu miluje. „Pochopil som, že hudba je moje poslanie a chcem sa jej venovať naplno.“

edgar-sliacske-rockove-leto

Prvým singlom z Edgarovho albumu Priestor pre dušu bola skladba Ruku na to, ku ktorej existuje aj videoklip. Prekvapivo sa na CD nachádza aj netradičná coververzia známeho hitu skupiny Team Držím ti miesto. Obe piesne plus veľa ďalších budete môcť počuť na niektorom z Edgarových koncertov, ktoré ho čakajú až do polovice decembra. Až dvakrát sa počas turné objaví v Bratislave – najprv 27. októbra v Nu Spirit Clube ako hosť skupiny OBD, ktorá na koncerte predstaví svoj nový album, a druhýkrát 9. decembra v British Rock Stars, kde Edgar oficiálne pokrstí svoju debutovú platňu Priestor pre dušu. Na všetkých vystúpeniach bude Edgara sprevádzať skupina v zložení Peter Szabó (basgitara), Richard Szabó (efektová gitara), Peter Pečko (sólová gitara), Ivan Hruška (bicie).

Edgar, termíny koncertov

27.10. Bratislava-  Nu spirit club
28.10. Liptovský Mikuláš – Kolotočovo
5.11.  Brno – M13
12.11. Nitra – Čudný pohľad
18.11. Prievidza – Rave
19.11. Rimavská Sobota – Kongo
9.12.  Bratislava – British Rock Stars (krst albumu)
10.12. Pezinok – Rock bar u Švarca

Lístky sa predávajú len na mieste konania koncertov!

edgar_tour_2-1-1

Zdroj: TC Lemons, s.r.o.