Edícia legendárnych rozprávok sa rozrástla o ďalšie tituly.

Vydavateľstvo Opus už niekoľko rokov rozširuje obľúbenú edíciu Najkrajšie rozprávky. Tá sa túto jar rozrástla o ďalšie tri tituly s poradovým číslom 25 – 27 a prináša až šesť rozprávok.

Na troch nových albumoch vychádzajú rozprávky Mlynček (1975), Tri kapsy (1983), O pyšnej princeznej (1981), Tri citróny (1978), O hlúpej žene (1978) a Labakan (1985).

Mlyncek_Tri kapsy_original

Opus v prípade tejto mimoriadne obľúbenej edície stavil na dramatizované rozprávky, ktoré sa vyrábali v sedemdesiatych, osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia.

O hlupej zene_Labakan_original

Účinkovala v nich vtedajšia herecká špička, veľké legendy slovenského divadla, pričom viacerí spomedzi nich už nie sú medzi nami. Mená ako Gustáv Valach, Viliam Polónyi, Ivan Krivosudský, Karol Machata, Jozef Kroner, Zdena Gruberová, Zita Furková, Pavol Mikulík, Peter Debnár, Ľubo Roman, Milan Kňažko, Július Pántik, Eva Rysová, Vladimír Durdík, František Dibarbora či Božena Slabejová sú však zárukou nespochybniteľnej kvality, ktorej neublížil ani čas.

O pysnej princeznej_Tri citrony_original

Dramatizované rozprávky z vydavateľstva Opus vás opäť vrátia do bezstarostných nedeľných rán vášho detstva, kedy boli neodmysliteľnou súčasťou rozhlasového vysielania. Doprajte aj vašim deťom zážitok z ich počúvania, nech sa na krídlach fantázie prenesú do čarovného sveta, kde dobro vždy víťazí nad zlom a láska zdolá všetky nástrahy.

Edícia Najkrajšie rozprávky vydavateľstva Opus (www.opus.sk) bude na jeseň pokračovať ďalšími titulmi.

Zdroj: Opus