EFARMOSA v BANSKEJ BYSTRICI

.. . príďte sa s nami ponoriť do nezabudnuteľného multižánrového predstavenia plného hudby, tanca, akrobacie a projekcie ktorá prenáša do vodného sveta.. .

Na jeseň 2023 krstila slovenská muzikantka Eniesa svoj v poradí šiesty autorský album s názvom Efarmosa. Tento nosič je nabitý spoluprácami, z ktorých najviac vynikajú tie spevácke (Martin Geišberg, Ivana Mer, Susanna Jara, Ondřej Kavan, …). Niektoré z nich sa ocitli aj na samotnom krste v speváčkinej domovine, Košiciach. Práve tam sa rozhodla umiestniť svoje nové nápady a teda, že si fanúšikovia okrem hudby z krstenej Efarmosy budú môcť vychutnať aj tanec, akrobaciu, či projekciu. Napokon teda vzniklo predstavenie, ktoré predčilo očakávania a naplnilo sálu návštevníkmi aj zážitkami na oboch stranách.

„.. . minulý rok som začala rozmýšľať, že Efarmosa nesie vo svojich piesňach súvislý príbeh, ktorý môže byť predstavením. Premiéra v Košiciach bola viac než vydarená a tak mi bolo jasné, že toto predstavenie chcem určite uviesť do viacerých miest. Prvou bola v hľadáčiku samozrejme Bystrica, keďže som sa do nej nedávno presťahovala.. .“ (Eniesa)

Tento rok prinesie speváčka mutližánrovú rozprávku o láske, slobode, vernosti sebe samému a vode aj do Robotníckeho domu v Banskej Bystrici. Môžete sa tešiť na živú hudbu šesť člennej kapely (Sandra Urbančíková, Jerguš Tesák, Jozef Kovalčík, Daniel Kovalčík, Alexandra Mišľavceva, Adrián Polovka), ale aj Martina Geišberga, ktorý sa okrem spevu zhostil aj úlohy rozprávača. O vizuál sa postarajú úžasní tanečníci (David Kováč, Viktória Erdélyová) ale aj profesionálne vzdušné akrobatky zo skupiny La Lyra (Ariadna Vendelová, Katarína Širillová). Nebude chýbať ani projekcia, ktorá vás prenesie do vodného sveta.

Voda je život a život je voda.. . Týmito slovami začína naše predstavenie, ktoré sa okrem vzťahovej roviny určite dotýka aj vody, ktorá je dôležitou súčasťou nás a ďalšieho života, ktorý ponúka. Preto budem rada, keď si z predstavenia odnesiete okrem umeleckého zážitku aj myšlienku na element, ktorý si treba chrániť.. .“ (Eniesa)

Efarmosa prichádza do Banskej Bystrice a vy si ju určite nenechajte újsť. Na záver totiž prezrádzame, že pri vzdušnej akrobacii uvidíte aj samotnú speváčku a chystá sa aj vizuálne prekvapenie, ktoré ešte viac umocní zážitok malých i veľkých!

Tešíme sa na vás 15. novembra v Robotníckom dome v Banskej Bystrici!

TS