Ekotopfilm – Envirofilm 2016 vrcholí! Čo by ste si nemali nechať ujsť?

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm 2016 sa chýli ku koncu. Už dnes môžu organizátori s radosťou a pýchou povedať, že je to výnimočný ročník, plný výnimočných filmov, tém a vzácnych hostí. Festival však ešte nekončí a zaujímavé témy sú pre vás pripravené aj v jeho posledný deň.

U verejnosti najviac zarezonovala návšteva vášnivej ochranárky prírody, primátologičky Jane Goodall. V Bratislave strávila tri dni, počas ktorých mala veľmi nabitý program. Napriek tomu sa jej však z tváre nevytrácal úsmev a ochotne sa porozprávala so svojimi obdivovateľmi a fanúšikmi. Organizátori festivalu priznali, že charizmatická Jane na nich silno zapôsobila a vďaka jej návšteve sa tento ročník Ekotopfilmu – Envirofilmu považuje za výnimočný. Aj v posledný deň festivalu, ktorý prebieha v bratislavskom hoteli Tatra**** a v banskobystrickom Europa SC, Cinemax, môžete navštíviť zaujímavé filmy a prednášky.

ekotopfilm_2016_dreamwolf_06

Ekotopfilm – Envirofilm, piatok 20. mája 2016:

Bratislava, Hotel Tatra****, 18.30 – 20.30 hod.: Záverečný deň festivalu patrí v hlavnom meste téme zdravého stravovania. Pokiaľ trpíte rôznymi intoleranciami na potraviny, vyznávate alternatívne spôsoby stravovania, alebo vás zaujíma tematika zdravej výživy, určite príďte na prednášku spojenú s diskusiou Zdravie na tanieri. Hosťami diskusie sú viceprimátorka Bratislavy Iveta Plšeková a Aneta Orosiová z OZ Jem iné.

Banská Bystrica, Europa SC, Cinemax, 21.20 hod.: Festival v Banskej Bystrici uzavrie svojim inšpiratívnym príbehom správca Nadácie TA3, filantrop Peter Káčer. Jeho dobrodružnú cestu z Bratislavy do Tatier dokumentuje film Káčer na bicykli. Svojou misiou ukazuje, ako sa dá pomáhať ľuďom a prekonávať svoje limity. Svoju úspešnú misiu zakončil muž so zdravotným hendikepom výstupom na Sliezsky dom. Jeho príbeh je skutočnou inšpiráciou pre všetkých, ktorí zo svojho slovníka ešte nevyškrtli slová „nedá sa“…

ekotopfilm_2016_dreamwolf_13

Piatkovým programom festival pomyselne končí. Príležitosť aktívne prispieť k ochrane životného prostredia máte hneď týždeň po festivale. Radi vás všetkých opäť uvidíme na akcii GAIA Run (Beh Matky Zeme) 29. mája 2016. Štartovné si môžete odpracovať a pritom pomôcť Matke Prírode zbaviť sa odpadkov.

Ako už tradične býva na festivale Ekotopfilm – Envirofilm zvykom, vstup je pre všetkých návštevníkov voľný.

IFF Ekotopfilm – Envirofilm
16. – 20. mája 2016
Bratislava: Hotel Tatra****
Banská Bystrica: Europa SC, Cinemax
Viac informácií nájdete na www.ekotopfilm.sk.

Zdroj: Ekotopfilm – Envirofilm
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf